Göztepe tribününde isyan

Göztepe taraftarları yeni statlarında maraton tribün kombine biletlerinin tek fiyattan satılmasını istiyor. Kulübün kategorilere ayırdığı ve bazı yerlerde 3 bin liraya yaklaşan bilet fiyatları taraftarları kızdırdı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- Geçtiğimiz günlerde, yeni stadın yerleşim düzenini ve yarım sezonluk kombine fiyatlarını açıklayan Göztepe Spor Kulübü taraftarları kızdırdı. Süper Lig'de sezonun ikinci yarısında ilk kez kendi stadına kavuşmak için gün sayan Göztepeli taraftarlar kombine bilet fiyatlarına isyan ediyor. İzmir'in köklü kulüplerinden Göztepe'nin yeni stadı Gürsel Aksel Stadyumu’nda geçerli olacak kombineler için tek devrelik 250 ile 2 bin 750 TL arasında değişen fiyatlar belirlenirken taraftarlar maraton tribünün kategorilere ayrılmaması, tek fiyat politikası uygulanıp yarım devrelik kombinelerin 500 TL'den satılmasını talep ediyor.

Göztepe taraftarının, kulüp yönetimi tarafından müşteri ve seyirci olarak görüldüğünü ifade eden taraftarlar tepkilerini dile getirerek taleplerini anlattı.

'GÖZTEPE'YLE UYUYUP, GÖZTEPE'YLE UYANIYORUZ'

Sıkı bir Göztepe taraftarı olan Begüm Alaz, diğer kulüplere nazaran fiyatların çok yüksek olduğunu belirterek Kulüp Başkanı Mehmet Sepil’in kendilerini müşteri olarak gördüğünü söylüyor:

“Bu durumu sadece kombine ve bilet fiyatlarında değil, Göz Göz Store’da da açıkça görüyoruz. Bir forma 200 liraya satılıyor. Başkan sürekli bizden istiyor. Ama ortada ne bu isteklere uygun pratik var, ne de minnet. Biz Göztepe’miz para kazansın diye elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz zaten. Ne için? İyi transferler yapılsın, Göztepe’nin etki alanı genişletilsin, güçlü bir takımımız olsun diye… Birileri kulüp binasında televizyon izlesin, pahalı restoranlarda yemek yesin diye değil! Ama sürekli tek taraflı bir isteme hali var. Sepil, patronluk yapıyor, bizden müşteri olup önümüze ne konursa almamızı istiyor. Ama biz Göztepe’yi Sepil için sevmiyoruz ki! Göztepe’yle uyuyup, Göztepe’yle uyanıyoruz. Değil memleketin, dünyanın öbür ucu da olsa Göztepe’yi her şeyden öte sevdiğimizi göstermeye gidiyoruz. Taraftarın tavrı bu. Bir kişiymiş, bin kişiymiş fark etmiyor. Bütün memleketin hayranlıkla baktığı Göztepe taraftarıyız biz. Bizi bu noktaya getiren bulunduğumuz lig, oyuncularımızın kalitesi ya da taraftarın cebindeki para değil. Başkanın cebindeki para hiç değil. Göztepe’ye olan sevdamız! Göztepe için ödediğimiz bedeller az değil. Bunun karşılığında takımın yükselmesi dışında beklediğimiz hiçbir şey yok.”

İstanbul takımlarının ardından en pahalı tribün Göztepe'ye ait

BOĞAZIMIZ PARÇALANANA KADAR BOŞUNA MI BAĞIRIYORUZ?

Maraton tribünün birbirinden ayrılmamasını ve tek fiyat politikasının uygulanması gerektiğinin altını çizen Alaz, “Şimdi karşımıza kategori meselesi çıktı. Her zaman bulunduğumuz maraton dediğimiz Doğu tribününü kategorilere bölüp ayrı fiyatlandırdılar. En güzel izlenecek yeri en pahalı yaptılar. Taraftarız yani, tribüne maç izlemeye gitmiyoruz ki” diyor.

“Şimdi bize “burada oturacaksınız” diyorlar. İşte kale arkası ucuz, orada takılın. Ama deplasman tribünü maraton tarafında. Şimdi Doğu tribününden güçlü bir tezahürat yapılamazsa, deplasman tribününü dinleyecek maçı izleyen. İyi de biz boğazımız parçalanana kadar boşuna mı bağırıyoruz? Onu da geçtim, tribün başka bir dünya, Göztepe tribünü bambaşka bir dünya. Büyük bir kardeşlik var. İşçisi, mühendisi, öğrencisi, kadını, erkeği, hep birlikte, omuz omuzayız. Maratonu parçalara bölüp araya bariyer koyunca 900 TL verenle, 700 TL veren bile omuz omuza olamayacak. O bütünlük kale arkasından ibaret kalacak. Bu ne demek? Bu sınıf ayrımı demek, bu taraftar ayrımı demek, bu tribünün bölünmesi, bu sessizlik demek. Göztepe taraftarı sessizse, Göztepe’den bir şey bekleyemezsiniz. Çünkü bizde taraftar da oyunun bir parçasıdır. Ve biz bu bütünlüğün bozulmasını istemiyoruz. Bunun takıma da tribüne de zarar vereceğini düşünüyoruz.”

“Yeni stadın açılışını evladımızın doğumunu bekler gibi bekledik.” diyor Alaz ve ekliyor: “Rüyalarımızda gördük, inşaatında bekledik günlerce. Ama önümüze AVM tarzında bir yaşam kompleksi konuldu. Karşımızda bölünmüş bir tribün, o bölünmüş tribüne 700-800-900 TL yarım sezon kombine parası istendi. Biz bir kadın olarak nasıl gireceğiz kale arkasına? Ya da çocuklu bir aile nasıl girecek? Maratona mecburuz bir yerde.”

TARAFTARI KÜSTÜRMEK KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAZ

“Kendimi bildim bileli, aklımın yettiğinden beri Göztepe’liyim” diyen Gökhan Çalışkan’ın görüşü de kombine fiyatlarının çok pahalı olduğu yönünde.

'Taraftar oyunun bir parçasıdır'

“Kulübün açıkladığı fiyatlarla birlikte İstanbul takımlarından sonra en pahalı kombine bize ait; bizden sonra en pahalı kombine UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Trabzonspor'un. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik şartlar ortadayken yüksek fiyat politikası uygulamak, yıllardır hasretini çektiğimiz stadımıza kavuşacakken taraftarı küstürmek kimseye bir fayda sağlamaz. Kulübün gelir elde etme isteğini anlayabiliyorum ama bunu sponsorluk gelirleri, galibiyet primleri, performans geliri ve doğru transfer politikası gibi kalemlerden elde etmeye çalışması daha doğru olacaktır.”

GÖZTEPE TRİBÜNÜ BİR BÜTÜNDÜR PARÇALANAMAZ

Yarım sezon için Doğu tribününün 500 TL olmasını talep ettiklerini dile getiren Çalışkan, kategori uygulamasının tribün kültürüne zarar vereceğini savunuyor:

“Kulüp gelir kaybı yaşamak istemiyorsa Doğu tribününün açıklanan fiyatı ile bizim talebimiz arasındaki farkı Batı tribününe yayarak bu kaybı önleyebilir. Ayrıca kategori uygulamasının kalkmasını ve yıllardır yaşattığımız tribün kültürünün yaşamaya devam etmesini istiyoruz. Kardeşlerimizle, ağabeylerimizle omuz omuza tribün yapmak istiyoruz. Tribünü kategorize etmek bu tribünü bitirmek anlamına gelir. Taraflı tarafsız herkesin övgüsünü alan, takımını her koşulda destekleyen Göztepe tribününe sırf biraz daha fazla gelir elde etmek uğruna yazık etmeyin. Doktoru, öğrencisi, mühendisi, işçisi; bütün mozaikleriyle Göztepe tribünü bir bütündür parçalanamaz!”

KATEGORİ UYGULAMASI AYRIŞMALARA NEDEN OLACAK

Kombinelerin 500 TL olarak satışa çıkmasını talep edenlerden birisi de Emre Kalaycı. Kategori uygulamasının da taraftarlar arasında ayrışmalara yol açacağını söyleyen Kalaycı, şöyle diyor:

“Bir karşılaştırmaya girecek olursak Süper Lig’de İstanbul takımlarından sonra bilet için en fazla parayı biz veriyoruz. Göztepemiz’e maddi ya da manevi olsun herhangi bir şekilde destek vermek bizler için tabi ki gurur kaynağıdır. Zaten taraftarların talepleri de diğer kulüpler baz alınarak oluşan talepler değildir. Kendi taraftar profilimiz ve çoğunluğun gelir düzeyi baz alınarak Doğu tribününde kategori uygulamasının kalkmasını istiyoruz. Aynı tribün içerisinde yan yana maça giren, aralarında bir merdiven boşluğu olan blokların farklı fiyatlandırılmasıyla bir taraftarımız daha pahalı kategoride oturan arkadaşıyla birlikte maç izleyemeyecek. Duruma buradan bakacak olursak tabi ki de bu birtakım ayrışmalara neden olacak. Bizim tribünde oturarak maç izleme alışkanlığı yok bir kere. Şimdi bir taraftar, arkadaşlarının başka blokta olması nedeniyle yanına gittiğinde oradaki koltuk sahibinin daha fazla para vermesinden dolayı tepki gösterip yerinin boşaltılmasını isteyecek. Bu şekilde belki birçok tartışma yaşanacak. Hem bunların önüne geçilmesi hem de deplasmana gelecek takımlara zorlu bir deplasman maçı yaşatmak için tribünlerin bir arada, omuz omuza olması gerekir. Taraftar arasında daha çok para veren, daha az para veren ayrımının engellenmesi için bu uygulamanın kaldırılması taleplerimizin başında geliyor.”