Ersun Yanal: Bizi istemiyorlarsa bir süre dinlenelim

Alanyaspor maçının ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Biz kötü oynayabiliriz ama sen benim hakkım nasıl yersin. Bu hakkı yiyorsan kim ödeyecek bunu. Bu iş selfi çektirmeye benzemez. Bu iş, ciddi bir iştir" diye konuştu. Yanal, "Bizi istemiyorlarsa bir süre dinlenelim. Bir baypas yapsınlar" dedi. Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Semih Özsoy da "Gecenin fragmanını saat 5'te gördük. Saat 5'teki maçta ne olduğunun belirtisi geldi. Filmin tamamı da akşam 8'de ortaya çıktı. Kesinlikle bunu yanlarına bırakmayacağız" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Süper Lig'in 21. haftasında Aytemiz Alanyaspor'la 1-1 berabere kaldıkları maçta son dakikada penaltı bekledikleri pozisyonda VAR'a gidilmemesine sert tepki gösterdi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına girdiğinde mikrofonun çalışmaması üzerine Ersun Yanal, "Mikrofon bile çalışmıyor, VAR da mikrofon da çalışmıyor" diyerek başladığı sözlerini, şöyle sürdürdü:

"Adaletin olmadığı bir yerde futbol da olmaz, hiçbir şey de. Fenerbahçe idari kararlarla adil olmayan yöntemlerle yönetilecek bir camia olamaz, mümkün değildir. Herkes bu konuda ayağını denk alacak. Futbol ortamı ciddi gerilmeye başladı. Biz hakemlerle ilgili yorum yapmıyoruz. Onları alıp burada kağıt parçası gibi o tarafa, bu tarafa atmıyoruz. Yanlış karar verebilir, saygı duyarız. Avrupa'nın en iyi VAR sisteminin olduğunu falan iddia ediyoruz. VAR'a gitmeniz gereken pozisyonda gitmiyorsunuz. Biz kötü oynayabiliriz ama sen benim hakkım nasıl yersin. Bu hakkı yiyorsan kim ödeyecek bunu. Bu iş selfi çektirmeye benzemez. Bu iş, ciddi bir iştir. Bu iletişim nasıl gerçekleşmiyor. 'Bana VAR'dan haber gelmedi' diyorsa VAR'daki adam ya uyuyor ya da çekirdek mi çitliyor, ne yapıyor?"

Ali Koç: Net şekilde Fenerbahçe'nin üzerine oynanmaktadırAli Koç: Net şekilde Fenerbahçe'nin üzerine oynanmaktadır

Rakiplerinin pozisyonlarında VAR'a gidilmesini de doğru bulduğunu anlatan Ersun Yanal, "Gitmesi gerekiyordu, gitti. Biz bundan yüksünmüyoruz. Peki bizim pozisyonlarımızda gitmeme hakkını kim veriyor sana? Hakikaten çok merak ediyorum. Bu şartlarda futbolu konuşmak, bu kararları kabul etmektir. Ben bu kararları kabul etmiyorum" dedi.

'BİZİ İSTEMİYORLARSA BİR SÜRE DİNLENELİM'

Futbolda bir kaos ortamı olduğunu savunan Yanal, "Kim elini ayağını çekecekse çeksin, rahatlasın. Niye hep konuşuyoruz bunu. Sizlerde bu konuyu değerlendirin. Medya bu konuda önder, topluma halka anlatan. Lütfen bu sadece Fenerbahçe için değil Türk futbolunun adaleti için. Bizi istemiyorlarsa bir süre dinlenelim. Bir baypas yapsınlar. Fenerbahçe büyük bir camia, ciddi olmak lazım" diye konuştu.

Hakeme bir şey sormadığını aktaran Ersun Yanal, "Nasıl sorayım. Hakemlerle konuşmuyorum, öyle bir adetim yok. Saygı duyuyoruz. Hatlar kesiliyor, bugün de kesilmiş birkaç tane sanırım" dedi.

Bunları konuşmaktansa mağlup olmayı tercih edeceğini ifade eden Yanal, "VAR sisteminde bazen insiyatif hakeme bile kalmıyor. Bu uygulamanın geçerliliği konusunda adalet istiyoruz. Çok adaletli bulmuyorum. Peki ne olacak?" diye konuştu.

Ersun Yanal, "Ligden çekilmeyi mi düşünüyorsunuz?" sorusuna ise, "Bu büyük bir karar. Lafın gelişine göre kullanılır. Bu bizim kararımız olamaz. O kadar canın yanıyor ki artık. Futbol bir adalet içinde yapılmalı. Bu oyun oynanırken kural değişmez. Yarıda kural değişti. Kalecilerin ayaklarına bakılmaya başlandı. Bir de böyle düşünün" cevabını verdi.

'TRABZON'DA HAKEMİ YENEMEDİK'

Ersun Yanal, geçen hafta Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun "Oynarsanız, hakemi de yenersiniz." sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Biz Trabzon'da hakemi yenemedik. Baya da iyi oynadık. Bazen olmuyor" şeklinde konuştu.

Son dakikadaki penaltı tartışmalarına yeniden değinen Ersun Yanal, "Net teknoloji kullanarak geldiğimiz noktada neden değerlendirme yapılmıyor. Gözümün içine baka baka değerlendirmiyorsunuz. Bunun cevabı kimde. Kimsenden hesap falan soramam. Sormaya kalksam ceza yerim. Bunun muhattapları bunu alıyordur. Bu iklimi bozan kim. Biri şampiyon olacak zaten. Şampiyonluklar önemli ama bu iklimi mahvedenler ne olacak?" diyerek sözlerini tamamladı.

'GECENİN FRAGMANINI SAAT 5'TEKİ MAÇTA GÖRDÜK'

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Semih Özsoy, Aytemiz Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçta hakem kararlarına eleştiride bulunarak, "Gecenin fragmanını saat 5'te gördük. Saat 5'teki maçta ne olduğunun belirtisi geldi. Filmin tamamı da akşam 8'de ortaya çıktı. Kesinlikle bunu yanlarına bırakmayacağız" dedi.

Sözlerine "Fenerbahçemiz için kötü bir gece" ifadesiyle başlayan Semih Özsoy, müsabakanın hakemi Ümit Öztürk'ün çok kötü bir performans sergilediğini aktardı ve "Hakeme de çok kızmamak lazım. Ona verilen görevi ve talimatı yerine getirdi. Bugünkü hakemin kötü ve beceriksiz olduğu evveliyatından belli. Bugün kariyerinin en iyi maçını yönetti kendi açısından. Çok belliydi. Tüm kamuoyu hemfikir. Gülelim mi ağlayalım mı bilemiyoruz. İncelemeye hiç gerek bile yok. Ama şunu çok rahat anladık ki biz bugün 3 gol atsaydık bize 4 gol yedireceklerdi. Gecenin fragmanını saat 5'te gördük. Saat 5'teki maçta ne olduğunun belirtisi geldi. Filmin tamamı da akşam 8'de ortaya çıktı. Bunu yapanlar ve yaptıranlar koltuklarında rahat oturduklarını düşünüyorlardır. Kesinlikle bunu yanlarına bırakmayacağız. Sayın Nihat bey, 'Güvenin, şeffafız' diyor. Umarım gereğini yapar" değerlendirmesinde bulundu.

ASPOR YORUMCULARINA TEPKİ

ASpor'daki yorumcuların Fenerbahçe hakkındaki görüşlerini de eleştiren sarı-lacivertli kulübün ikinci başkanı, "ASpor'un yorumcu zatları saygısızlık ve hadsizlik yapmışlar. 'Fenerbahçe, bize muhtaç olur' demişler. Hadi oradan diyorum. Fenerbahçe hayatta onlara muhtaç olmaz. Talimatları yerine getirebilmek için işlerine devam etsinler. Hadlerini aşmasınlar. Tepkimizi yasal yollarla devam ettireceğiz. Hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

Hakem kararları karşısında sarı-lacivertli taraftarların sağduyulu davrandığının da altını çizen Semih Özsoy, "Bugün seyircimiz de galeyana geliyordu, Allah'tan hiçbir olay olmadı. Oyuncular da bir süreden sonra demoralize oldu, performansları düştü. Onların da emekleri ve hakları var. Biz haklarımızı hukuki yollardan arayacağız" diyerek sözlerini tamamladı. (AA)