Moussa Marega ırkçı tezahürat nedeniyle sahayı terk etti

Portolu futbolcu Moussa Marega, deplasmanda eski takımı Guimares'in taraftarları tarafından ırkçı tezahüratlara maruz kalınca sahayı terk etti. Hakemin, bu hareketi nedeniyle Marega'ya sarı kart vermesi de tepkilere neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Portekiz Premiera Liga'daki Vitoria Guimaraes-Porto maçı, ırkçı tezahüratların gölgesinde kaldı. Porto'nun Guimares'i 2-1 yendiği maçta ikinci golü atan Moussa Marega, bir dönem formasını giydiği takımının taraftarlarının ırkçı tezahüratları üzerine sahayı terk etti.

Karşılaşmada 1-1'lik eşitliği bozan ve 60'ıncı dakikada takımına galibiyeti getiren golü atan Marega, rakip taraftarların kendisine yönelik ırkçı tezahüratlarına sadece 11 dakika tahammül edebildi.

Moussa Marega, maçın 71'inci dakikasında ırkçı tezahüratlara tepki göstererek soyunma odasının yolunu tuttu.

Marega, ırkçı tezahüratı yapan taraftarlara ve herhangi bir müdahalede bulunmayan hakemlere tepki göstermek için "Bu, utanç verici" diye bağırarak sahayı terk etti.

Hakemin, yaşanan olaylar nedeniyle Moussa Marega sarı kart göstermesi de tepkilere neden oldu.

Porto Teknik Direktörü Sergio Conceiçao ise Marega'nın yerine Manafa'yı oyuna aldı.

'TEN RENGİMİ SEVİYORUM'

Moussa Marega, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Sadece stada ırkçı çığlıklar atmak için gelen o aptallara söylüyorum, gidin kendinizi be..rin. Ayrıca hakemlere de beni korumadıkları ve sarı kart gösterdikleri için teşekkür ederim çünkü ten rengimi seviyorum. Umarım bir daha maçta bunları yaşamam” dedi.

Conceiçao, maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Marega'ya yönelik ırkçı tezahüratları "üzüntü verici" olarak değerlendirdi.

Sergio Conceiçao, "Bu tip şeyler olduğunda maç arka planda kalır. Hepimiz öfkeliyiz. Bunu yapanlar küçük bir grup da olsa, sahaya ısınmak için çıktığımızdan itibaren Marega'ya hakaret edildi. Biz, milliyetine, boyuna, saç rengine, ten rengine bakılmaksızın bir aileyiz. Biz insanız, saygıyı hak ediyoruz. Bugün burada olanlar talihsizlikti" dedi.

HÜKÜMETTEN TEPKİ

Portekiz'deki sol hükümetin üyeleri de Marega'nın uğradığı ırkçı sözlü saldırıya "tolerans gösterilemeyeceğini" vurgulayıp, sorumluların cezalandırılacağını açıkladı.

(AA)