Rıza Çalımbay: Lig tescil edilirse saygı duyarız

Federasyonun protokolünün uygulanmasının mümkün olmadığını belirten Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay "Kesinlikle ligi oynamak ve ligin bitmesini istiyoruz ama şu an en küçük risk varsa kesinlikle oynanmaması gerekiyor" dedi. Kalan 8 maçın ağustos-eylül arasında oynanabileceğini belirten Çalımbay, ligin mevcut haliyle tescil edilmesi halinde karara saygı duyacaklarını da söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından hazırlanan "Futbola Dönüş Öneri Protokolü"ne eleştirilerde bulundu.

Futbolun en temaslı sporlardan biri olduğunu belirten Çalımbay "İstediğiniz kadar tedbir alın. Federasyonun gönderdiği protokolü okudum, öyle bir şey olması mümkün değil. Federasyonun protokolünün uygulanması mümkün değil. Yapamazsınız yani. Hadi birinci hafta yaparsın, sonra uyamazsın, orada bir sürü karışık, futbola ters gelen şey var. Erken oynandığı zaman tatsız, tuzsuz bir lig olacak ama biz bu maçları ağustos-eylül aylarına sıkıştırabiliriz. Kalan 8 maçı oynayıp, kısa bir aradan sonra da Eylül'de gelecek sezonu başlatabiliriz" önerisinde bulundu.

TACA ÇIKAN TOP NASIL DEZENFEKTE EDİLECEK?

En önemli şeyin oyuncuların sağlığı olduğunun altını çizen Çalımbay, şu açıklamayı yaptı: "Oyuncular ne derse desinler hepsi çekiniyor, hepsi korkuyor ve hiç kimsenin de maçlarda kendini vereceğini zannetmiyorum. Eğer risk varsa kesinlikle oynanamamak gerekiyor. Ya da ileri bir tarihe atmak gerekiyor. Futbolun içerisinde tükürük var, tükürme diyorlar, yüzde 90'nında bu alışkanlık var. Tükürürler, yüz yüze tartışırlar. Protokolde bir şey var mesela, top taça çıkınca topu hemen dezenfekte edip geri veriyormuşsun. Kim dezenfekteyi düşünür, hemen atması gerekiyor avantaj için. En basitini söylüyorum. Bu işin sahası, soyunma odaları, otobüsü, oteli var... Bir sürü risk faktörü var. Bu işler zor işler. Bir risk varken de bunlara girmemek gerekiyor. Burada yapılacak şey ileri bir tarihe atılması."

Süper Lig'in mevcut haliyle tescil edilmesi kararı çıkması halinde buna da saygı duyacaklarını aktaran Rıza Çalımbay şöyle konuştu: "Her şeyden önce insan sağlığı önemli. Fransızlar, Belçikalılar, Hollandalılar bu kararları alırken insanlarını düşündüler, futbolu ikinci plana attılar. Futbolu her zaman oynayabilirsiniz, birisi şampiyon olur. Ne olursa olsun devletimizi vereceği her karara saygı duymamız gerekiyor. "

Fransa Ligi'nin tescil edilmesinin ardından Avrupa kupalarına katılacak takımların gelirlerinin ligdeki tüm takımlara dağıtılacağını belirten Çalımbay, bunun Süper Lig'de de gerekirse uygulanabileceğini ifade etti.

Sivasspor, lider Trabzon'un 4 puan gerisinde 49 puanla ligde 4'üncü sırada bulunuyor.

(AA)