Serie A 20 Haziran’da yeniden başlıyor

Korona nedeniyle ara verilen Serie A ligi başlayacak. Tarih 20 Haziran olarak açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İtalya'da askıya alınan Birinci Futbol Ligi (Serie A) yeniden başlayacak.

Ülkede 9 Mart'ta tamamen durdurulan futbol müsabakalarıyla ilgili açıklama yapan İtalya Gençlik ve Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, "İtalya, yeniden harekete geçerken futbolun da yeniden başlaması doğru bir adım. Bütün bunların ışığında, Serie A'nın 20 Haziran'da yeniden başlayacağını söyleyebiliriz. 13 ila 17'sinde de İtalya Kupası maçlarının oynanma olasılığı da var" dedi.

Bakan Spadafora, salgın yayılma eğrisinin değişmesi ve ligi yeniden durduracak noktaya gelmesi durumunda, federasyonun kendisine play-off oynanmasını öngören bir "B planı" ya da puan tablosunun olduğu gibi dondurulmasını öngören bir "C planı"nı temin ettiğini ifade etti.

İtalya Futbol Federasyonu'nun maçlarda ilgili uyulması gereken sağlık tedbirlerine ilişkin protokolü de korona virüsü bilim kurulunca onaylandı. Söz konusu protokole göre, bir oyuncuda Covid-19’a rastlanılması durumunda, güvenli ortamda karantinada kalacak.

Öte yandan Premier Ligi (İngiltere 1'inci ligi) maçları da 17 Haziran'da başlayacak. Türkiye bu tarihi yaklaşık bir ay önce 12 Haziran olarak duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)