Göksel Gümüşdağ'a 30 gün hak mahrumiyeti cezası

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, akredite edilmediği alana girdiği için 30 gün hak mahrumiyeti cezası aldı. Beşiktaş maçında kırmızı kart gören Fenerbahçe futbolcusu Vedat Muriqi'in de 2 maç menle cezalandırılmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'a akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayı 30 gün hak mahrumiyeti cezası ve sosyal mesafe kuralına uymaması nedeniyle 4 bin 500 lira para cezası verildi.

VEDAT MURİQİ'YE 2 MAÇ MEN CEZASI

PFDK'nin bugün yapılan toplantısında alınan ceza kararları TFF'nin internet sitesinden açıklandı.

Çaykur Rizespor'a Yeni Malatyaspor maçında protokol tribününde korona virüsü salgını tedbirleri kapsamında uyulması gereken sosyal mesafe kuralına uyulmadığı için 24 bin lira, Rizespor mensuplarının maske takmaması nedeniyle de 24 bin lira para cezası kesildi.

Sosyal mesafe ve maske kuralı ihlali gerekçesiyle Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, yöneticiler Ali Haydar Er, Cem Kuyumcu ve Sinan Mete'ye 4 bin 500'er lira para cezası verildi.

Beşiktaş maçında kırmızı kart gören Fenerbahçe futbolcusu Vedat Muriqi'e 2 maç menle cezalandırıldı. Fenerbahçeli futbolcular Emre Belözoğlu ve Ozan Tufan'a da maske takmadıkları için 900'er lira para cezası kesilmesi kararlaştırıldı.

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez'e Antalyaspor maçında "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle 1 resmi maçta soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasaş ve ve 13 bin lira para cezası verildi.

GÖZTEPE YÖNETİCİSİ, 150 GÜN HAK MAHRUMİYETİYLE CEZALANDIRILDI

Trabzonspor yöneticisi Emrah Tok, Konyaspor maçında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 25 bin lira para cezasıyla cezalandırıldı.

Konyaspor'da ise korona virüsü tedbirlerini ihlal eden futbolcular Ali Turan, Selim Ay, Erdon Daci ve Alper Uludağ'a da 900'er lira, Galatasaray yöneticisi Yusuf Günay'a 4 bin 500 lira ceza kesildi.

Göztepe yöneticisi Sinan Öznur'a, Galatasaray maçının ardından hakemler ve TFF'ye hakaret ettiği suçlamasıyla 150 gün hak mahrumiyeti ve 150 bin lira para cezası verilmesine hükmedildi.

BAŞAKŞEHİR'E CEZA YAĞDI

Süper Lig şampiyonu İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'ne Kayserispor maçında yaşananlar nedeniyle çok sayıda ceza verildi. Başakşehir'e verilen cezalar şöyle:

- Akreditasyon sisteminin işletilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 24 bin lira para cezası.

- Başakşehir FK mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 24 bin lira para cezası.

- Başakşehir FK mensuplarının protokol tribünündeki oturma düzenine aykırı şekilde oturmaları ve sosyal mesafe kuralına uymamalarından dolayı 24 bin lira para cezası.

- Başakşehir FK mensuplarının maske takma zorunluluğuna uymamalarından dolayı 24 bin lira para cezası.

- Müsabaka sonrası foto muhabirlerinin yeşil zemine girmeleri nedeniyle 24 bin lira para cezası.

- Başakşehir FK mensuplarının video kayıt cihazı ile stadyum içinde çekim yapmalarından dolayı 24 bin lira para cezası.

- Başakşehir FK Başkanı Göksel Gümüşdağ'a akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle COVID-19 Salgını Nedeniyle Ara Verilen Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası Müsabakalarına İlişkin Talimat uyarınca 30 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezası, protokol tribünündeki oturma düzenine ve sosyal mesafe kuralına uymamasından dolayı 4 bin 500 bin lira para cezası.

- Başakşehir FK antrenörü Kaan Arısoy, futbolcular Elia, Gökhan İnler, Uğur Uçar, masör Mehmet Ali Polat  sosyal mesafe kuralına ve maske takma zorunluluğuna uymaması nedeniyle 900'er lira para cezası.

- Akredite edilmedikleri alanlara gören Başakşehir FK görevlileri Rıdvan Seyhan, Yüksel Erol ve Bahadır Karapire'ye ihtar cezası. (HABER MERKEZİ)