'Sporda Irkçılık ve Karşıtlığı' çevrimiçi sohbetleri sürüyor

Sporda ve medyadaki yansımasında yer alan ırkçılığı konu edinen “Sporda Irkçılık ve Karşıtlığı” sohbetleri devam ediyor. Bu haftaki yapılacak sohbette Dr. Michael Ralph ve Ezgi Güner spor endüstrisindeki sömürge sonrası mirası konuşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BoMoVu derneği, Oseminars ve Alan Savunması'nın desteğiyle “Sporda Irkçılık ve Karşıtlığı” sohbetlerini sürdürüyor. Konuşmalar futboldaki ayrımcılığa karşı çalışmalar yürüten Fare Network‘ün fonlarıyla gerçekleşiyor.

Toplam 12 hafta sürecek ve ilk 3 haftası geride kalan sohbetlerde spordaki ırkçılık ve bunun kökenine iniyor ve futboldaki ırkçılığın sahada ve medyada nasıl görünmez hale geldiğini ele alıyor. Akademisyen, sivil toplumcu, spor yöneticileri ve sporcuların konuk olduğu programlar toplam 12 hafta sürecek.

Bir sonraki sohbet 15 Ekim’de New York Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sosyal ve Kültürel Analiz bölümünden Dr. Michael Ralph ve Urbana-Champaign'deki Illinois Üniversitesi'nde Afrika Çalışmaları bölümünden mezun olan Ezgi Güner’in katılımıyla gerçekleşecek. Ralph ve Güner spor endüstrisindeki ırksal bedenler ve sömürge sonrası mirasları konuşacak.

Sohbetlere katılım oseminars.com üzerinden kayıt yoluyla yapılıyor.

(HABER MERKEZİ)

 

Etiketler bomovu ırkçılık