Spotify hacklendi: 300 bin kullanıcı verisi ele geçirildi

300 bin Spotify hesabı hackerlar tarafından ele geçirildi. Yetkililer, kullanıcılardan şifrelerini değiştirmelerini ve aynı şifreleri diğer platformlarda kullanmamalarını önerdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 320 milyon kullanıcıya hizmet verdiğini belirten müzik dinleme platformu Spotify, siber saldırıya uğradı. İlk belirlemelere göre siber korsanlar 300 bin kullanıcının kişisel verilerini ele geçirdi.

Screen Rant'ın aktardığına göre, VpnMentor tarafından yapılan araştırma, 300 - 350 bin şüpheli Spotify kullanıcısıyla bağlantılı 380 milyondan fazla kaydın bulunduğu, güvenli olmayan bir internet bağlantılı veritabanını ortaya çıkardı. Hacklenen veritabanında kişilerin kullanıcı adları ve şifreleri, e-posta adresleri ve ikamet ettikleri ülkeler gibi çeşitli bilgiler yer alırken, toplamda 72 GB'lık Spotify kullanıcı verisi bulunuyor. 

Habere göre, ele geçirilen hesapların büyük bir bölümü 'premium' yani ücretli abone sistemine kayıtlı kişilere ait. Spotify yetkilileri, olayın ardından, kullanıcılardan şifrelerini değiştirmelerini ve aynı şifreleri diğer platformlarda kullanmamalarını önerdi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)