Srebrenitsa'nın 29'uncu yılı: Kimliği tespit edilen kurbanlar için cenaze töreni düzenlenecek

Srebrenitsa'nın yıldönümüne ilişkin açıklama yapan Hakan Fidan, "Srebrenitsa Soykırımı, insanlık tarihinin kara lekesi olarak hafızalarımızda yerini koruyor" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bosna Savaşı sırasında 8 binden fazla sivilin Sırp askerler tarafından katledildiği Srebrenitsa'da öldürülen ve kimlikleri tespit edilen soykırım kurbanlarından 14'ü daha bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Cenaze namazı öncesinde Srebrenitsa Anıt Merkezi'nde soykırımın 29'uncu yılı dolayısıyla anma programı düzenlenecek.

AA'nın aktardığına göre, bugün toprağa verilecek kişilerin isimleri şöyle: "Beriz Mujic, Hamed Salic, Hasib ve Camil Efendic kardeşler, Mehmed Krdzic, Sabrija Omic, Musan Siljkovic, Sakib Harbas, Ahmet Jasarevic, Nevres Salihovic, İbrahim Salkic, Midhat Basic, Hajdin Mustafic, Latif Mandzic."

HAKAN FİDAN: DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE BİR HALK KATLEDİLDİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da, Srebrenitsa soykırımı hakkında X hesabından paylaşım yaptı. 29 yıl önce dünyanın gözü önünde bir halkın katledildiğini hatırlatan Fidan, paylaşımında şunları kaydetti:

"29 yıl önce dünyanın gözü önünde, Avrupa'nın ortasında bir halk katledildi. Srebrenitsa Soykırımı, insanlık tarihinin kara lekesi olarak hafızalarımızda yerini koruyor. 'Ne yaparsanız yapın, soykırımı unutmayın' şuuruyla ülkemizde her yıl 11 Temmuz'u "Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü" olarak yad edeceğiz. Şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum."

CEVDET YILMAZ: SOYKIRIMI BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, şu açıklamalarda bulundu: 

"29 yıl önce, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yapılan en büyük katliam olarak tarihe geçen Srebrenitsa Soykırımı'nı bir kez daha lanetliyor, şehit olan 8372 Bosnalı kardeşimizi saygı ve rahmetle anıyorum. İnsanlık tarihinin en kara lekelerinden biri olarak hafızalara kazınan Srebrenitsa Soykırımı'nı asla unutmayacak, hak arayışında olan Bosnalı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız."

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler Srebrenitsa bosna sırp