Sri Lanka’da protestolar: Sosyal medyaya erişim engellendi

Sri Lanka'da artan gıda ve yakıt fiyatlarına karşı protestolar sürerken hükümet ülke genelinde sosyal medya yasağı uyguluyor. Protestocular ise Cumhurbaşkanı Rajapaksa’nın istifasını talep ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güneydoğu Asya ülkesi Sri Lanka'da artan gıda ve akaryakıt fiyatlarına karşı başlayan protestolar sürerken ülkede sosyal medya platformlarına erişim engellendi. Hükümet, Facebook, Twitter, Instagram ve WhatsApp gibi uygulamalara erişim yasağı getirdi. 

Aynı zamanda sokağa çıkma yasağının uygulandığı ülkede orduya protestocuları gözaltına alma yetkisi verildi. Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa’nın resmi konutunun yakınlarında protestolar devam ederken Rajapaksa, halkı "yazılı izinleri olmadığı takdirde yol ve tren kullanmamaları, parklara ve sahillere gitmeme" konusunda uyardı.

PROTESTOCULAR CUMHURBAŞKANI'NIN İSTİFASINI İSTİYOR

Son 70 yılın en kötü ekonomik kriziyle karşı karşıya olan Sri Lanka’da halk temel ihtiyaçlarını sağlamak için uzun kuyruklara giriyor ve hükümeti ekonomiyi iyi yönetememekle suçluyor.

Reuters’ın haberine göre, protestolara katılan muhalefet lideri Eran Wickramaratne, başkent Kolombo’daki Bağımsızlık Meydan’ının etrafındaki polis ablukası için “Bu kabul edilmez. Burası bir demokrasi” ifadelerini kullandı.

CNN’e konuşan Upul adında bir protestocu, halkın geçen hafta Cumhurbaşkanı Rajapaksa’nın istifa etmesi gerektiği çağrısı yaptığını söyledi.

Elektrik kesintilerin uzun süreli yaşandığı Sri Lanka’da, esnafın buzdolaplarını ve klimalarını çalıştıramadıkları için dükkanlarını kapatmak zorunda kaldığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)