Stormy Daniels, Melania Trump'a seslendi: 'Kocanı terk et'

ABD'de yargılandığı 'sus payı' davasında suçlu bulunan Donald Trump'ın eşi Melania Trump'a çağrıda bulunan Stormy Daniels, 'eşini terk etmesi' gerektiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Donald Trump'ı yaşadıkları cinsel ilişkiyi gizli tutması için kendisine ödeme yapmakla suçlayan eski porno oyuncusu Stormy Daniels, eski başkanın eşine seslendi. Melania Trump'a çağrıda bulunan Daniels, 'eşini terk etmesi' gerektiğini söyledi.

Daniels, "Anlaşmalarının ne olup olmadığını bilmiyorum ama Melania'nın onu terk etmesi gerekiyor. Bana veya diğer kadınlara yaptıklarından dolayı değil, hüküm giymiş bir suçlu olduğu için" dedi. Daniels, "İstismarcı olduğu kanıtlandı, cinsel saldırı ve vergi kaçakçılığından sorumlu bulundu ve artık bir suçlu" sözleriyle devam etti.

ŞİMDİ NE OLACAK?

ABD'de yargılandığı 'sus payı' davasında jüri tarafından 34 suçlamanın tamamından suçlu bulunan Trump'ın önündeki ilk mahkeme günü, 11 Temmuz'daki mahkumiyete ilişkin kararın verileceği duruşma olacak. Yargıç Juan Juan Merchan, Trump'a 16 aydan 4 yıla kadar mahkumiyet verebilir, ancak uzmanlar Trump'ın suçlu bulunduğu maddelerin New York yasalarına göre hafif suçlar arasında (E sınıfı) yer aldığını, Trump'ın yaşını (77) ve bugüne kadar hiç mahkumiyet almamış olmasını vurguluyor.

Buna göre Trump, çok az bir hapis cezası alabilir ya da para cezası, tazminat, denetimli serbestlik ve diğer koşulları da içeren başka cezalar alabilir veya hiç hapse girmeyebilir. Trump'ın hapse girecek şekilde bir mahkumiyet kararı alması durumunda da bu kararı temyize götürmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumda aylar sürecek bir temyiz süreci başlayacağı için Trump'ın seçimleri kazanması durumunda başkanlık koltuğuna oturmasına engel bir durum olmayacak.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)