'Stranger Things'in yaratıcıları konuştu: Yeni sezon 'Game of Thrones' sezonu olacak

"Stranger Things"in yaratıcıları, dizinin 4. sezonunun şu ana kadarki en uzun sezon olacağını açıkladı. Dizinin yaratıcıları ayrıca yeni sezon için “Stranger Things’in Game of Thrones sezonu” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Netflix orijinal dizisi "Stranger Things"in yaratıcıları Matt ve Ross Duffer, dizinin dördüncü sezonu hakkında konuştu. Yeni sezonun şu ana kadarki en uzun sezon olacağını belirten ikili, ayrıca 4. sezonun yapımın “Game of Thrones sezonu” olacağını söyledi. 

Kayıp Rıhtım'ın Screen Rant'ten aktardığına göre, Deadline’a konuşan Matt ve Ross Duffer, dizinin 4. sezonunda her bölümün bir saatten uzun süreceğini açıkladı. Matt Duffer, “İlk sezonda 35 dakikalık bölümler vardı. Bu sezon süreler çok uzun. Bu nedenle 4. sezonun herhangi bir sezonun uzunluğunun neredeyse iki katı olduğunu düşünüyorum. Yani sürecin bu kadar uzun sürmesinin bir nedeni de bu. Bu sezon destansı bir kaliteye sahip. Farklı bir his olduğu kesin" ifadelerini kullandı. 

'YENİ SEZON, 'GAME OF THRONES' SEZONU'

Kaliforniya, Rusya ve Indiana dahil birçok çekim yeri olan dizinin yaratıcıları, bu sezon her karakterin ayrı hikâyeleri olduğu için bu sezona “Stranger Things’in Game of Thrones sezonu” dediklerini açıkladı. Matt Duffer, bu benzetmeyi, “Şakayla karışık buna Game of Thrones sezonumuz diyoruz. Çünkü hikâye çok geniş bir yüzeye yayılmış durumda. Bu nedenle sezonla ilgili benzersiz bir şeyin olduğunu düşünüyorum. Joyce ve Byers Ailesi, 3. sezonun sonunda kasabadan ayrıldı. Kaliforniya’dalar… ve sonra, Hopper Rusya’da. Tabii Hawkins’te kalan bir grubumuz da var. Hepsi birbirine bağlı üç hikâyeye sahibiz. Hepsi iç içe geçmiş ama birbirlerinden de farklı tonlarda" diyerek açıkladı. 

Ross Duffer ise, “Sezonun bu kadar büyük bir hâle geleceğini bilmiyorduk. Bu sezon anlatmak istediğimiz hikâyenin yarısına gelene kadar durumun farkına bile varmadık. Game of Thrones’a atıfta bulunduğumuz şey bu. Ama aynı zamanda bizim için asıl önemli olan, izleyicilere bazı cevaplar vermeye gerçekten başlamak istedik” dedi. 

YENİ SEZON 27 MAYIS'TA YAYINLANACAK

Stranger Things'in 4. sezonunun ilk kısmı 27 Mayıs 2022'de yayınlanacak. Sezonun ikinci kısmı ise 1 Temmuz’da yayına girecek.