Su kemerinin altında yaşayan mülteciler yardım bekliyor

Filistin’den iki yıl önce İstanbul’a gelen dört kişi, aylardır Fatih’te bulunan tarihi su kemerinin altında yaşıyor. Bacağı kırılan Filistinli Tekin yardım istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin’den İstanbul’a iki yıl önce gelen dört arkadaş, inşaatta çalışmaya başladı. Kazandıkları paraları ailelerine gönderen Filistinliler üç ay önce işten çıkarıldı. Kiralarını ödeyemeyen ve evden çıkmak zorunda kalan Filistinliler, bir süre sonra Fatih sokaklarında yaşamaya başladılar.

Havanın soğuması nedeniyle tarihi su kemerinin altını barınak haline getirdiler. Çalıştığı inşaattan düşerek bacağı kırılan Filistinli Tekin de burada yaşamak zorunda kalanlardan.

Yardım bekleyen göçmenler bacağı kırılan Filistinli Tekin’in hijyenik koşullarda yaşamasını ve sağlığına kavuşmasını istiyorlar. Yemek ve su ihtiyaçlarını ise sokaktan geçenlerden yardım dileyerek ve çöplerden topladıkları gıdalarla sağlamaya çalışıyorlar.

Kırılan bacağını gösteren Tekin, “Yardım istiyorum. Kalacak yer istiyorum. Yemek istiyorum. Elbise istiyorum. Yardım edin” dedi.

Etiketler fatih su kemeri