Sude Akarsu davasında erkeğe tutuksuz yargılama kararı

Kocaeli'de 5 Ağustos 2021'de Onur Öztürk’ün evinde silahla vurulmuş halde bulunan Sude Akarsu'nun ölümüyle ilgili davanın bugünkü duruşmasında tutuklu Öztürk'ün tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak

KOCAELİ - Kocaeli İzmit Topçular Mahallesi’nde 5 Ağustos 2021 tarihinde 18 yaşındaki sevgilisi Sude Akarsu, 29 yaşındaki Onur Öztürk’ün evinde başından tabancayla vurulmuş olarak bulundu. Ağır yaralanan Akarsu, kaldırıldığı hastanede öldü.

‘SAĞ EL’ DETAYI SONRASI TUTUKLANMIŞTI

Evde incelemelerde bulunan polis ekipleri 3 çocuk babası olduğu ve boşandığı öğrenilen Onur Öztürk’ü gözaltına almıştı. İfadesi alınan şüpheli Öztürk serbest bırakılmıştı. Sude Akarsu’nun ailesi ise karakolda kızlarının sağ elini kullandığını, başındaki merminin soldan girdiğini ve Öztürk’ün kızlarına psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığını iddia etmişti. Bunun üzerine Onur Öztürk yeniden gözaltına alınarak ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklanmıştı.

‘İNTİHARA UYGUN' RAPORU

Sude Akarsu’nun ilk davası bugün Kocaeli 4. Ağır Ceza’da görüldü. 3 saatten fazla süren davada şüpheli Onur Öztürk'ün yurtdışı yasağı ve ev hapsi ile tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Tutuksuz yargılanmanın nedeni olarak ise delillerin karartılma ihtimalinin ortadan kalkmış olması gösterildi. Öte yandan otopsi raporunda Sude’nin elinde baruta rastlandığı, Onur Öztürk’ün elinde ise rastlanmadığının belirtildiği öğrenildi. Öztürk’ün Akarsu’yu zorla intihar ettirme ihtimaline karşı yeni deliller toplanacak. 6 Ekim tarihinde davanın ikinci duruşması görülecek.

'HUKUKA VE VİCDANA AYKIRI'

Mahkeme sonrası Akarsu'nun avukatı Eray Akbal, Kocaeli Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu. Akbal, her kadın cinayetinde olduğu gibi müştekinin suçlanması ile karşı karşıya geldiklerini belirterek, “Ailemizden ve kadınlarımızdan aldığımız güçle mücadelemizi sürdüreceğiz. Şüphelinin ev hapsine karar verildi. Bir hınçla diğer duruşmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Avukat Akbal davada kasten öldürme şüphesi bulunmasına rağmen şüphelinin tahliye edilmesinin hukuka ve vicdana aykırı olduğunu ifade etti.

'İNTİHAR ETTİĞİNE İNANMIYORUM'

Anne Emine Akarsu ise kızının intihar ettiğine inanmadığını belirterek “Kızım tetiğe bastıysa mecbur bırakıldığı için basmıştır. Tutuksuz yargılanma kararı hiç adil değil” dedi. Anne Akarsu son olarak davanın peşini bırakmayacağını ifade etti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da Sude Akarsu için Kocaeli Adliyesi’ndeydi. Platformun basın açıklamasını Reyhan Koçak Durmuş okudu.

'SUDE’NİN YAKINLARI ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEK'

Her gün kadınların şüpheli şekilde ölü bulunduğunu belirten Durmuş, “Kadınlar evde başka erkekler varken yüksekten düşüyor, başından vurulmuş halde bulunuyor. Failler kadın cinayetlerini gizleyebileceklerini sanıyorlar” dedi. Hiçbir kadın cinayetini şüpheli bırakmamak için mücadele ettiklerini belirten Reyhan Koçak Durmuş, “Sude Akarsu'nun şüpheli ölümü aydınlatılana kadar sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu süreçte Sude'nin yakınları asla yalnız yürümeyecek” sözlerine yer verdi.