Suikast girişimi sonrası Trump'tan 'birlik' mesajı

Suikast girişiminin ardından sosyal medya platformundan yeni bir açıklama yayınlayan Trump, "Birlik olmamız, Amerikalılar olarak gerçek karakterimizi göstermemiz her zamankinden daha önemli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyetçi Parti'den seçimler için aday olan eski ABD başkanı Donald Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Trump, suikast girişiminin ardından ilk yaptığı açıklamada, "Bir vızıltı sesi, silah sesleri duyduğumda bir şeylerin ters gittiğini hemen anladım ve kurşunun derimi parçaladığını hissettim" demişti. Truth Social adlı sosyal medya platformundan yeni bir paylaşımda bulunan Trump, bu sefer de 'birlik' mesajı verdi. 

"Şu anda birlik olmamız, Amerikalılar olarak gerçek karakterimizi göstermemiz, güçlü ve kararlı kalmamız her zamankinden daha önemli" diyen eski başkan, kasımda yapılacak seçimler için Cumhuriyetçilerin adayı olarak resmen ilan edileceği kongreye, suikast girişimine rağmen katılacağı bildirildi. Trump, Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nin düzenleneceği Wisconsin'de konuşmayı 'dört gözle beklediğini' söyledi. 

Trump, saldırı sonucu hayatını kaybeden katılımcıya da baş sağlığı dileğini iletti. 

Ne olmuştu?

Trump, Pensilvanya'nın Butler kentiden düzenlediği seçim mitinginde saldırıya uğradı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmişti. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı.

ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı. FBI incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıklamıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)