Suikastçısının telefonunda Trump'ın takvimi bulundu

Thomas Matthew Crooks'un telefonunda hem Trump'ın hem Biden'ın fotoğrafları bulundu. Crooks'un ayrıca, Trump'ın resmi etkinliklerinin tarihlerini de araştırdığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı ve yeni başkan adayı Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan ve olay yerinde öldürülen Thomas Matthew Crooks'un telefonu incelendi. Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) incelediği telefonda, hem Trump'ın hem de ABD Başkanı Joe Biden'ın fotoğrafları bulundu. Pensilvanya eyaletinin Butler kentinde düzenlediği seçim mitinginde saldırıya uğrayan Trump, kulağından yaralanmıştı.

Trump ile Biden'ın fotoğraflarıyla beraber, Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ve Demokrat Parti'nin Temsilciler Meclisi Grubu Başkanı Hakeem Jeffries gibi Kongre üyelerinin resimlerinin de telefonda bulunduğu aktarıldı.

'OLUP BİTENİ İZLEYİN'

20 yaşındaki Crooks'un, Trump'ın resmi etkinlik tarihlerinin yanı sıra çeşitli üst düzey yetkilileri araştırdığı belirtildi. CNN'in aktardığına göre saldırgan, Trump'ın resmi etkinliklerinin tarihlerini ve Demokrat Parti Ulusal Kongresi'ni arattı. CNN'e konuşan bir kaynak ise, Crooks'un Steam adlı oyun platformunda, "13 Temmuz benim prömiyerim olacak, olup biteni izleyin" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yaptığını söyledi.

Cep telefonu verilerine göre, saldırganın 70 dakika boyunca miting alanında olduğu tahmin ediliyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)