Süleyman Soylu, Cumhuriyet'i ve yazarı Pehlivan'ı hedef aldı: Bunlar hasta

İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'la aralarında gerginlik olduğuna dair iddia nedeni ile Cumhuriyet gazetesi ve yazarı Barış Pehlivan'ı 'bunlar hasta' sözleriyle hedef aldı.

Süleyman Soylu ve Barış Pehlivan
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında bir gerginlik olduğunu öne sürdü.

Pehlivan yazısında, Bakan Soylu'nun eski İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı görevden aldırdığını ancak emniyet kulislerine göre yeni müdür Zafer Aktaş'tan da memnun olmadığını belirterek, "Biz Boğaziçi olaylarındaki, İstanbul Sözleşmesi eylemlerindeki hadiseleri konuşurken, meğer yukarılarda da başka bir rahatsızlık varmış. Unutmayalım, Zafer Aktaş yeni müdürlerden değil. AKP hükümetinden önce de kritik görevler yapmış, hatta daha 90’lı yıllarda FETÖ’ye hedef olmuş bir isim" diye yazdı.

Süleyman Soylu, yazı nedeniyle Cumhuriyet gazetesini ve Pehlivan'ı hedef aldı. "Bu habercilik hastalıklı" diyen Soylu, Barış Pehlivan'ı işaret ederek "Bu çocuklar hasta" ifadesini kullandı.

Soylu Twitter hesabında şunları yazdı: “Cumhuriyet gazetesinin işyeri hekimi vardır muhakkak. Bu habercilik hastalıklı. Çünkü bu çocuklar hasta. Tedaviye ihtiyaç var. Gecikmeyin." 


Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan ise Soylu'nun tweetini alıntılayarak, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bugünkü Cumhuriyet'teki köşeme yanıtı aşağıdadır" dedi. (HABER MERKEZİ)