Süleyman Soylu'ya 'kalp işareti' yapan genci darbeden polise dava açıldı

İstanbul'da geçen yıl Süleyman Soylu'nun içinde bulunduğu otobüse "kalp işareti" yaptığı için İshak Arslan'ı darbederek gözaltına alan polislerden biri hakkında 1,5 yıla kadar hapis istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Üsküdar'da, geçen yıl seçim kampanyası döneminde, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun içinde bulunduğu otobüse doğru eliyle "kalp işareti" yaptığı gerekçesiyle İsmail İshak Arslan'ı darbederek gözaltına alan polislerden Suat S. hakkında iddianame hazırlandı. 

Olay geçen yıl 26 Mayıs'ta, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşandı. Üsküdar'da seçim çalışmalarına katılan dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun içinde bulunduğu otobüsün geçişi sırasında, karşısına geçip eliyle Millet İttifakı'nın da sıkça kullandığı kalp işaretini yapan İsmail İshak Arslan'ın, bu hareketi nedeniyle gözaltına alındığı iddia edilmişti. Arslan’ın gözaltına alınıp, siyah bir araca bindirilerek darp edildiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. İsmail İshak Arslan, kendisini gözaltına alan ve darbeden polisler hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Bir polis memuru hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılıkça hazırlanan iddianamede, Arslan'ın kalp işareti yapmasının ardından alanda görevli polis memurlarının müdahalede bulunarak ekip aracına bindirmek istedikleri, 4-5 polis memurunun bu sırada Arslan'ı tekme ve yumrukla darbettikleri, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Suat S'nin de Arslan'ı darp ettiği ve Arslan'a vurduğunun tespit edildiği aktarıldı. 

DİĞER POLİSLERLE İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

İddianamede yer alan doktor raporunda, İsmail İshak Arslan'ın hayati tehlike geçirmeksizin basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığı değerlendirildi. Polis memurunun "Sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kasten yaralama" suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Arslan'a karşı darp eyleminde bulunan diğer polis memurları hakkındaki soruşturma dosyasının ise ayrıldığı ve haklarındaki soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

(HABER MERKEZİ)