'Süleymani'nin intikamı alınacak': Kaynağı belirsiz ses kaydı ABD'de panik yarattı

ABD'de kaynağı belirsiz bir ses kaydında geçtiğimiz yıl ABD'nin suikastıyla öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin 'intikamının alınacağı' belirtildi. 'Kongre binasının hedef alınacağı' söylenen kayıtta, "Çarşamba günü başkente bir uçuyoruz. Süleymani'nin intikamı alınacak" ifadeleri yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’de kaynağı belirsiz olarak yayınlanan bir ses kaydında ABD tarafından suikastla geçtiğimiz yıl ocak ayında öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin 'intikamının alınacağı' ve 'ABD Kongre binasının hedef alınacağı' belirtildi. Kayıt çok sayıda hava trafik kontrolörü tarafından da duyuldu.

Kayıtta, "Çarşamba günü başkente bir uçuyoruz. Süleymani'nin intikamı alınacak" ifadelerinin kullanıldığı kaydedildi. Konuyla ilgili yayınlanan haberlere göre FBI ve Federal Havacılık İdaresi, söz konusu tehdit mesajını araştırıyor. 

'UÇUŞLARI ETKİLEYEBİLİR'

Uzmanlar, izinsiz girişin endişe verici olduğunu, çünkü pilotların uçakların nasıl ve nerede uçtuğu konusunda aldıkları talimatları etkileyebileceğini söyledi. Sputnik'in aktardığına göre CBS, bugün hava trafik kontrolörlerine, bir uçağın kendilerine verilen uçuş rotasından saptığını düşündüren herhangi bir olağandışı faaliyeti rapor etmelerinin söylendiğini aktardı.

'TÜM ŞİDDET TEHİDTLERİ CİDDİYE ALINIYOR'

Öte yandan kaynaklar, tehdidin Seçici Kurul'un sonuçlarının sayılacağı gün gelmesinin endişeyi artırdığı görüşünde. FBI ise, konuyla ilgili yürütülen soruşturmaya dair bir yorum yapmadı ancak ‘kamu güvenliğine yönelik tüm şiddet tehditleri ciddiye aldığını’ bildirdi. (Kaynak: Sputnik)