Sultan Çakar'ı öldüren suç örgütünü, adını aldığı babaannesi yönetiyormuş

Adana'da, Sultan Çakar’ı öldürttüğü öne sürülen, 'Çakarlar' çetesi olarak adlandıran organize suç örgütünün liderinin ‘Hanımağa’ lakaplı babaannesi Sultan Çakar olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Adana'da, 'nitelikli yağma', 'uyuşturucu madde ticareti', 'kasten yaralama' ve 'öldürme' suçlarını işlediği belirlenen ve kendilerini 'Çakarlar' olarak adlandıran organize suç örgütüne operasyon düzelendi. Haklarında gözaltı kararı olan 30 şüpheliden 27’si yakalandı. Evlerde yapılan aramalarda ruhsatsız 8 tabanca ile uzun namlulu tüfek ele geçirildi.

19 TUTUKLAMA

DHA'nın haberine göre, örgüt yöneticilerinin, 21 yaşındaki Sultan Çakar'ı, örgüt hakkında çevresiyle konuştuğu ve polise ihbarda bulunabileceği ihtimali üzerine bıçakla öldürdükleri belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında Sultan Çakar’ın da olduğu 19 kişi tutuklandı. Öldürülen Sultan'ın babasının da aralarında olduğu altı kişi adli kontrol şartı, iki kişi ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

MAHALLE ESNAFINI HARACA BAĞLAMIŞLAR

Operasyonun ardından örgütün, ‘Hanımağa’ lakaplı 72 yaşındaki Sultan Çakar tarafından yönetildiği ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin, Çakar’ın talimatıyla belirli bir saatten sonra mahalleye giren yabancı gördükleri araçları kurşunladıkları ve sokağa girmelerine engel oldukları öğrenildi. Ayrıca örgütün, mahalledeki esnafı haraca bağladığı, ödeme yapmayanları da tehdit edip, dövdüğü öne sürüldü. Şüphelilerin, irtibata geçip, yüklü miktarda mal vereceklerini söyleyerek mahalleye çağırdıkları torbacıların paralarını da gasp edip, dövdükten sonra gönderdikleri iddia edildi. 

(HABER MERKEZİ)