Sümeyye Erdoğan'dan başörtüsü yorumu: Samimi bulmadık

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışını samimi bulmadığını söyleyen Sümeyye Erdoğan Bayraktar, "Hangi görüşte olduğunu bildiğimiz büyük şirketlerde başörtülü çalışan göremiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü ile ilgili yasa hazırlama teklifi üzerine başlayan tartışma devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa değişikliği için referandum yapılması çağrısı yapılan konuyla ilgili Sümeyye Erdoğan Bayraktar da açıklamalarda bulundu.

Sabah'tan Dilek Güngör'ün haberine göre, "Siz CHP'nin teklifini samimi buluyor musunuz?" sorusuna yanıt veren Sümeyye Erdoğan Bayraktar, "Samimi bulmadık. Hem arşivler ortada hem de büyük çoğunluğunun hangi görüşte olduğunu bildiğimiz büyük şirketlerde başörtülü çalışan göremiyoruz. Daha oralarda bile başörtüsünü hazmedemeyen bir görüşün siyasi temsilcilerinde de çok bir şey beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız. Yarın itibariyle bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi, grup toplantısından hemen sonra, TBMM'ye sunacağız. CHP Grubu, eksiksiz, amasız, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracaktır. Saray'ın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Kılıçdaroğlu'nun sözlerine, "Kızlarımızın ve hanım kardeşlerimizin gönüllerini rahatlatmak için başörtüsü özgürlüğünü anayasa güvencesi altına alalım. Bakalım gelebilecek mi? Biz hazırlıkları yaptık. Bu anayasa değişikliğini Meclis'e göndereceğiz. Maksat tüm milletimiz bunu görsün. Yandaşlarını da tanısın, altılı masayı da tanısın. Hayati bir diğer konu olan sapkın akımların dayatmalarına karşı bir anayasa değişikliğini hazırladık. Meclis'e sunulan teklif kabul edilirse Türkiye için önemli bir kazanım olur. Aksi yönde bir durum olursa ülkemizi sivil, özgürlükçü anayasaya kavuşturma mücadelemizi seçimden sonra sürdüreceğiz. Hadi sıkıyorsa bu işi referanduma götürelim. Bu işin kararını millet versin" diyerek yanıt vermişti. (HABER MERKEZİ)