Sungurlu Belediye Başkanı, kaçak binası için imar affından yararlandı

Çorum’un Sungurlu ilçesi Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner'in belediyenin sorumluluk alanında bulunan araziye kaçak bina yapıp imar affından yararlandığı ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorum’un Sungurlu ilçesi Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner ve Sungurlu Belediye Başkan Yardımcısı Bahri Sezen ile eski Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz’ın Sungurlu’nun Cevheri Mahallesi'nde tarım arazisine kaçak bina yapıp daha sonra imar affından yararlandığı ortaya çıktı.

AKŞENER'İ DE KAÇAK EVDE AĞIRLADILAR

2014’te yapılan yerel seçimlerde MHP’den belediye başkanı seçilen, 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den aday olup tekrar belediye başkanı olan Şahiner, Yılmaz ve Sezen’le birlikte tapu kayıtlarında Ahmet Yılmaz’a ait olan tarlaya üç kaçak bina yaptı. Daha sonra belediyenin sorumluluk alanında bulunan tarlaya yapılan kaçak binalar için imar affından yararlandılar.

Abdülkadir Şahiner, 2020 yılında oğlu Oğuzhan Şahiner’e düğün yapmış düğüne İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’de katılmıştı. Şahiner, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i önce kaçak yapılıp daha sonra imar affından yararlanılan bu evde ağırlamıştı.

ŞAHİNER, İMAR AFFINDAN YARARLANILDIĞINI KABUL ETTİ

Konuyla ilgili Gazete Duvar’a konuşan Belediye başkanı Abdülkadir Şahiner, arazinin emekli başkan yardımcısı Ahmet Yılmaz’a ait olduğunu doğruladı. Başkan Şahiner, yapılan ve imar affından yararlanılan üç binadan birini kendisinin kullandığını, yaz aylarında hafta sonlarını burada geçirdiğini kaydetti. Diğer 2 binanın ise başkan yardımcısı Bahri Sezen ve arazinin asıl sahibi emekli başkan yardımcısı Ahmet Yılmaz tarafından kullanıldığını söyledi.

Şahiner, daha önce de Cevheri Mahallesi'nde hazine arazisine kaçak villa yapmış, bina kaçak olduğu tespit edildikten yıkılmıştı.