Süper Lig'de Akdeniz derbisi

Süper Lig'in bu haftasında Fraport TAV Antalyaspor'un rakibi Corendon Alanyaspor olacak. Maç, saat 20.30'da başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 29. haftası Akdeniz derbisine sahne olacak. Fraport TAV Antalyaspor, Corendon Alanyaspor'u ağırlayacak. Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda yapılacak karşılaşma, saat 20.30'da başlayacak.

Fraport TAV Antalyaspor, ligde 29 puanla 13'üncü sırada bulunuyor. Corendon Alanyaspor ise 32 puanla 10'uncu sırada yer alıyor. Fraport TAV Antalyaspor ile Corendon Alanyaspor, Süper Lig'de 14. kez karşılaşacak.

Akdeniz derbisinde Antalyaspor, turuncu-yeşillilere karşı 5'i iç sahada 7 galibiyet aldı. Alanyaspor'un ise kırmızı-beyazlılara karşı 1'i deplasmanda 5 galibiyeti var. Antalya takımları bir karşılaşmada ise golsüz berabere kaldı.

Fraport TAV Antalyaspor, Süper Lig'deki 13 karşılaşmada rakibinin 17 golüne, 21 kez ağları sarsarak karşılık verdi.

Bugüne kadar Alanyaspor'u konuk ettiği altı Süper Lig maçının beşini kazanan Antalyaspor, gol atamadığı tek karşılaşmada sahadan mağlubiyetle ayrıldı (Kasım 2020; 0-2)

Süper Lig'de çıktığı son 12 deplasman maçını kazanamayan ve ligde devam eden en uzun seriyi yaşayan Alanyaspor, bu sezonki tek dış saha galibiyetini ilk haftada Fatih Karagümrük'ü 4-2 mağlup ederek aldı.

Bu sezon Süper Lig'de oynadığı bütün deplasman maçlarında gol yiyen tek takım olan Alanyaspor, aynı zamanda dış sahada kalesinde en fazla gol gören ekip konumunda (13 maçta 31 gol).

Teknik direktörlük kariyerinde Antalyaspor'a konuk olduğu 10 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Ersun Yanal, tek mağlubiyetini Aralık 2012'de Eskişehirspor'un başında aldı. Kırmızı-beyazlılara yaptığı son iki ziyaretinden beraberlikle ayrılan Yanal, lig tarihinde rakibine karşı üst üste üç dış saha maçını galibiyet alamadan geçmedi. (HABER MERKEZİ)