Süreyya Operası sezonu Kodaly Quartet ile açtı

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, Kodaly Quartet ile yeni sezon açılışını gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, dün akşam yeni sezon açılış konserinde, 'Türk-Macar Kültür 100'üncü Yılı'nda oda müziği topluluğu Kodaly Quartet sahne aldı.

Süreyya Operası'nın ekim ayı programında 'Saraydan Kız Kaçırma' operası, MDT'nin 'Biz' ve 'Rezonans' eserleri ile 'Orkestra İstanbul', 'Piyanonun Altın Çağı', 'Romen Müziğinin Üç Çağı' ve Aromsa Oda Orkestrası'nın 'Cumhuriyet’in Işığında' konserleri yer alıyor.

Geçen sezon pazar günleri gerçekleştirilen 'Kahve Konserleri' serisi bu sezon da devam edecek. Kahve Konserleri’nin ilki 6 Ekim Pazar günü saat 11.00’de yapılacak. Açılış konserinde İtalyan şef Teresa Satalino yönetimindeki İstanbul Oda Orkestrası, başarılı piyanist Cem Babacan'a eşlik edecek. Kurukahveci Mehmet Efendi sponsorluğunda gerçekleşen Kahve Konserleri'nin bu sezonki ikinci konserinde, orkestra şefi ve keman sanatçısı Hakan Şensoy, Mozart, Ravel, Kodaly eserlerinden oluşan özel bir repertuarla, Stuttgart Filarmoni Orkestrası solist viyolonsel sanatçısı Bernhard Lörcher ile aynı sahneyi paylaşacak.