Suriyelilerin bilgilerinin sızdırılması: Yerlikaya, Soylu dönemini işaret etti

İçişleri Bakanı Yerlikaya, koruma altındaki Suriyelilerin bilgilerinin sızdırılması hakkında açıklama yaptı. Yerlikaya, olayla ilgili Süleyman Soylu'nun bakanlık yaptığı dönemi işaret etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün elinde bulunan ve yaklaşık 3 milyondan fazla Suriyeliye ait kimlik ve adres bilgilerinin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi ve sosyal medya platformlarında yayınlanması hakkında açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, incelemelerde bulunduğu Kayseri'de AFAD İl Müdürlüğü'nde açıklama yaptı.  

'BAŞKANLIĞIMIZIN IŞIKLARI SÖNMEDİ'

Yerlikaya, Telegram gruplarında Türkiye'de geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin isim, telefon numarası, adres bilgileri dolaşıma sokulmasıyla ilgili eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dönemini işaret etti.

AA'nın haberine göre Yerlikaya şunları söyledi: "Kimi sosyal medya hesaplarından çocukları kullanarak perde arkasından 'ayaklanma çıkarmaya başlıyoruz' türünde mesajlar yayınladılar. Aynı hesaplardan geçici koruma altındaki Suriyelilerin kimlik bilgilerinin yayınlandığını tespit ettik. Göç İdaresi Başkanlığımızın dün gece ışığı sönmedi. Sabaha kadar bu hesaplardaki paylaşımları incelediler ve sosyal medyada paylaşılan verilerin 8 Eylül 2022'den önceki veriler olduğunu tespit ettik. Göç İdaresi Başkanlığımızın bu tarihten sonra yaptığı güncel verilerin sosyal medya hesaplarında dönen o bilgilerle uyuşmadığını, pek çoğunun uyuşmadığını gördük. Konuyla ilgili bakan olarak mülkiye müfettişlerini görevlendirdim. Bugün sabah çalışmaya başladılar ve ayrıca Göç İdaresi Başkanlığımız da cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Bunun 8 Eylül 2022'den önce olduğunu, nereden, nasıl çıktığını ve nasıl o sosyal medya hesaplarıyla buluştuğunu artık hem adli hem de idari yapılan tahkikatlar ortaya çıkaracaktır."

 

 

(HABER MERKEZİ)