Sütyen ölçülerine göre bedava içki veren bara para cezası

Avustralya'da müşterilerine sütyen ölçülerine göre bedava içki verme kampanyası yapan bir bara para cezası kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da bir bar, müşterilerine sütyen ölçülerine göre bedava içki vereceğini duyurdu. 'Kampanya'yı Facebook hesabından duyuran bar sahiplerinin teklifi tepki çekerken, bara 3 bin 897 Avustralya doları para cezası kesildi.

Yahoo News Australia'nın aktardığına göre, Adelaide şehrindeki Woolshed isimli bar, sosyal medya hesabından paylaştığı görselde, "Sütyeninizi kulübeye asın. A beden sütyene bir, B beden sütyene iki, C beden sütyene üç bedava içki" ifadelerini kullanmıştı. Haziranda yapılan bir paylaşımda da "Sütyen giymek çok rahatsızlık verici bir şey; kulübeye asıp serbest bırakın. Ne kadar büyük, o kadar iyi. Erkekler; sizi de kastediyoruz" denilmişti.

'REKLAMLAR İNSANLARI NESNELEŞTİREMEZ'

Barın bu uygulaması pek çok kişi tarafından cinsiyetçi bulunarak eleştirilirken, Güney Avustralya Tüketici ve İş Hizmetleri (CBS) kurumu bara 'ahlaka aykırı reklam' gerekçesiyle 3 bin 897 Avustralya doları para cezası verdi. Avustralya'nın içki satışını düzenleyen yasasına göre, toplumsal cinsiyet temelli reklam yapmak yasak. Yetkililer ayrıca insanları nesneleştiren reklamların da yasaya aykırı olduğu yönünde uyarıda bulunuyor.

Barın uygulamasına ilişkin konuşan İçki ve Kumar Komisyonu Üyesi Dini Soulio da "İnsanları nesneleştirenler de dahil olmak üzere toplumsal cinsiyet temelli reklamlar sadece toplum beklentilerine aykırı olmakla kalmıyor, aynı zamanda bu yasayı da ihlal ediyor" dedi. (DIŞ HABERLER)