Suudi Arabistan'da aşılama üç gün içinde başlıyor

Suudi Arabistan'da korona virüsüne karşı aş programının üç gün içinde başlayacağı açıklandı. Sağlık Bakanlığı, vatandaşlarına ve ülkede yaşayanları kayıt olmaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Tevfik el Rabiya, ilk korona virüsü aşılarının ülkeye ulaştığını açıkladı. Rabiya, aşıların ülke çapına üç gün içinde dağıtılacağını söyledi.

Suudi bakan, vatandaşlardan ve ülkede yaşayanları aşı yaptırmak için kayıt olmaya çağırdı, aşının ülkede yaşayan herkese bedava yapılacağını söyledi.

Rabiya, hangi firmanın aşısından bahsettiğine dair ayrıntı vermese de, Riyad'a ilk ulaşan dozların Pfizer/BioNTech aşısı olduğu düşünülüyor. Suudi Arabistan Gıda ve İlaç ve Dairesi, bu aşıya geçtiğimiz hafta ithalat ve ülke içi kullanım izni vermişti. 

34 milyon nüfuslu Suudi Arabistan'da aşılama üç kademeli bir programla gerçekleştirilecek. 65 yaş üzeri kişiler ve kronik hastalığı ile yüksek riski bulunan ilk aşamada, 50 yaş üstü ikinci aşamada, geriye kalan nüfus da üçüncü aşamada aşılanacak.

Pfizer/BioNTech aşısını öncelikli gruplara uygulamaya başlayan ülkeler arasında İngiltere, ABD ve Kanada bulunuyor. Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) da önümüzdeki hafta AB içi kullanım izni vermesi bekleniyor. (DIŞ HABERLER)