Sydney Üniversitesi'nde bıçaklı saldırı: 14 yaşındaki şüpheli gözaltında

Avustralya'da Yeni Güney Galler eyalet polisi, Sydney Üniversitesi'nde bir kişinin yaralandığı saldırının ardından 14 yaşındaki şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya polisi, Sydney Üniversitesi'nde bir kişinin bıçaklanmasının ardından bu sabah 14 yaşındaki bir erkek çocuğun gözaltına alındığını duyurdu. Yeni Güney Galler (NSW) eyalet polisi, acil durum ekiplerinin, 22 yaşındaki yaralı erkeğe müdahale ettiğini, yaralının hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Yaralının sağlık durumunun kritik ama stabil olduğu bilgisi verildi. NSW Emniyet Müdürlüğü'nden Mark Walton, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, çocuğun saik ya da motivasyonunun ne olduğunun henüz tespit edilemediği ifade ederek 'genç insanların çevrimiçi platformlarda radikalleştiğine işaret eden artan miktarda kanıt olmasından duyduğu endişeyi' dile getirdi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Walton, basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Şiddet içeren aşırılıkçı ideolojileri benimsiyorlar ve şiddete yöneliyorlar" dedi. Walton, saldırganın police ve hükümet kurumlarınca bilindiğini de aktardı. 

OTOBÜSE BİNEREK KAÇAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

Polisin açıklamasına göre, saldırı şüphelisi, olayın ardından otobüse binerek uzaklaştı. Ardından bir hastane yakınlarında gözaltına alındı. Polis, halka yönelik devam eden bir tehdit olmadığını, saldırı şüphelisi ile saldırıya uğrayan kişinin birbirini tanımadığını kaydetti. Sydney Üniversitesi'nden bir sözcü de okulun Camperdown kampüsünde polis operasyonu başlatıldığını, polis memurlarının incelemelerin devam ettiği süreçte kampüste kalacağını belirtti. Olay yeri, saldırının ardından polis kordonuna alındı. 

Üniversitede yaşanan saldırı, Sydney'in Bondi bölgesindeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen ve altı kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bıçaklı saldırıdan ve Asuri kilisesi rahibinin yaralandığı bir başka bıçaklı saldırıdan yaklaşık iki ay sonra meydana geldi. Kilisedeki saldırının ardından 16 yaşındaki bir erkek çocuğa 'terör' ile bağlantılı suçlama yöneltilmişti. AVM'deki saldırgan ise polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)