Tacikistan’da çığ: Ölü sayısı 20’ye yükseldi

Tacikistan’ın Dağlık Bedahşan Özerk Bölgesi’nde çığ düşmesi sonucunda son iki günde 20 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi bölgeden tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tacikistan hükümeti, ülkenin doğusunda düşen bir dizi çığ sebebiyle 10 kişinin daha hayatını kaybettiğini, son iki gün içinde çığ düşmesi sonucunda yaşamını yitirenlerin sayısının 20’ye yükseldiğini açıkladı. Çoğu Tacikistan’ın doğusundaki Dağlık Bedahşan Özerk Bölgesi’nde olmak üzere ülkede meydana gelen çığlar nedeniyle yüzlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Tacikistan’ın Çin ve Afganistan sınırlarına yakın bir bölgede meydana gelen çığlar sonucunda 400’den fazla hane tahliye edildi. Hükümetin açıklamasına göre, çığlar sebebiyle evler ve yollar kar altında kalırken tüm uluslararası trafik de askıya alındı. Dağlık Bedahşan Özerk Bölgesi’nin başkenti Khorog’un belediye başkanı Rizo Nazarzoda, kar yağışı ve yağmur nedeniyle 30 bin kişiye evlerinde kalma uyarısında bulundu. Bölgeden gelen görüntülerde de tek katlı binaların kar ve buz blokları altında kaldığı görüldü. 

Ne olmuştu?

Tacikistan Olağanüstü Haller Komitesi, ülkenin doğusundaki Dağlık Bedahşan Özerk Bölgesi’nde meydana gelen çığ düşmesi sonucunda 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Açıklamada, çığlar sonucunda dört konutun tamamen yıkıldığı, 35 konut ve beş işletmenin hasar gördüğü, bölgedeki halkın güvenli yerlere tahliye edildiği bilgisi paylaşılmıştı. Açıklamada ayrıca arama-kurtarma ekiplerinin çığ düşen bölgedeki çalışmalarını sürdürdüğü, bölgedeki bazı yolların da trafiğe kapatıldığı kaydedilmişti.

Isınma ve yağışlar nedeniyle 13 Şubat'tan bu yana 27 çığ vakasının meydana geldiği aktarılan açıklamada, dağlık bölgelerde çığ düşme tehlikesinin sürdüğü ifade edilmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler çığ tacikistan