Tahliye olan HDP'li başkan konvoyla Hakkari'ye geldi

Hakkari'de yerine kayyım atanan ve yargılandığı dosyadan tahliye edilen Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman, HDP’nin düzenlediği halkla buluşma programı kapsamında kente geldi. HDP Milletvekili Sait Dede ve partililer tarafından karşılanan Başkan Karaman'ın çarşı merkezinden parti binasına yürümek istemesine polis izin vermedi. Kısa süreli gerginliğin ardından partililer alkışlarla parti binasına geçti.

Google Haberlere Abone ol

Mimar Kaya

HAKKARİ - Yargılandığı dosyadan tahliye olan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Cihan Karaman, HDP’nin düzenlediği halkla buluşma etkinliğine katılmak için kente geldi. HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ve beraberindeki partililerle Erzikin mevkiinde bulunan Özgürlük Meydanı'nda karşılanan Karaman, araç konvoyuyla kente doğru yola çıktı.

KONVOYA İZİN VERİLMEDİ

Ancak partililerin konvoy halinde şehre girişlerine Depin polis noktasında izin verilmedi. Çarşı merkezinde yeniden bir araya gelen partililer il binasına yürümek isteyince polis valiliğin belirlediği 15 günlük toplantı ve gösteri yürüyüşleri gerekçesiyle yine izin vermedi.
Yürüyerek parti binasına geçmek istemesine izin verilmeyen Karaman, “HDP halktır halk burada” sloganını attı. Kısa süreli gerginliğin ardından Cihan Kahraman alkışlarla halkı selamlayarak parti binasına geçti.

HDP İL BİNASINDAN SESLENDİ

HDP il binasında halkla selamlaşan Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman, burada yaptığı açıklamada, “Bütün engellemelere rağmen yine halkla beraber olduğunu" ifade ederek, "hayatın her alanında demokratik mücadeleye devam edeceklerini" söyledi.
Karaman, "Bugün halkımızla bir arada olmak istedik. Fakat şehrin girişinden itibaren birçok engellemeyle karşılaştık. Özlemimizi asıl evimizde, partimizde gidermek istedik. Halkımızla olmak, halkımızla aynı havayı solumak, halkımızla demokrasi mücadelesi vermek benim için bir onurdur. Halkımızın bu görkemli karşılamasına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.