Tahliyesi beş kez ertelendi: Rozerin Kurt tahliye oldu
Tahliyesi 5 kez ertelenen tutuklu Rozerin Kurt, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tahliye edildi.
DUVAR - Bitlis Eren Üniversitesi öğrencisiyken tutuklanan ve 8 yıl 6 ay ceza verilen Rozerin Kurt, tutulduğu Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tahliye edildi. Cezanın infazını 26 Kasım 2022 tarihinde tamamlayan Rozerin Kurt’un tahliyesi İdare ve Gözlem Kurulu’nun kararıyla 5 kez ertelendi.
Sabah saatlerinde Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edilen Rozerin Kurt'u; ailesi, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara il örgütü karşıladı.
Cezaevi şartlarını herkesin bilmesi gerektiğini belirten Rozerin Kurt, “Bugün 30 yılını hapishanede bitirmiş ama hala bırakılmayan yoldaşlarım hapishanededir ve hukuksuz bir şekilde İdare Gözlem Kurulları'nın keyfi kararlarıyla tutuluyorlar. Şu anda Türkiye'nin dört bir yanında Y Tipi, S Tipi cezaevleri açılarak başka bir zulmü de başlatmışlar. Tecrit İmralı'da başlayıp bütün cezaevlerine yayılan bir sistem. Cezaevlerindeki uygulamaları İmralı tecridinden bağımsız ele alamayız” dedi.
(MEZOPOTAMYA AJANSI)