Taksiciler Odası'ndan zam açıklaması: Pazartesi İBB'ye başvuracağız

Taksimetre fiyatlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu söyleyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, pazartesi günü zammın revize edilmesi için İBB'ye başvuracaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) 25 Temmuz’da düzenlenen toplantıda İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 13 zam yapıldı. Taksimetre ücret tarifelerine de ortalama yüzde 16.55 oranında olmak üzere çeşitli oranlarda zam geldi. Buna göre taksimetre açılış ücreti 24,55 TL’den 30 TL’ye, mesafe ücreti km başına 17,61 TL’den 20 TL’ye, zaman tarifesi ücreti saatlik 195,63 TL’den 235 TL’ye, kısa mesafe (indi-bindi) ücreti ise 90 TL’den 100 TL’ye çıkarıldı.

Toplantıyı takip eden İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu karara tepki göstermişti. Aksu, pazartesi günü İBB’ye zammın revize edilmesi için başvurulacağını açıkladı.

DHA'ya konuşan Eyüp Aksu, "Maalesef memnun değiliz. UKOME toplantısında toplu ulaşım hizmetlerine yüzde 13 zam yapıldı, ortalama taksimetre ücretlerine ise 16.55 oranında zam yapıldı. Gerçekten hayretle karşıladık. UKOME heyeti esnafı hiçe sayarak dalga geçer gibi zam yaptı. Şimdi taksici esnafımızın giderlerine yüzde 70 oranında zam yapılırken bu görülen haksızlık karşısında esnafımızla tekrar toplantı yapacağız" dedi.

Aksu, “Biz hakettiğimiz oranın yarısı kadar İBB’den tekrar zam talebinde bulunacağız. Vatandaşımız da çok iyi biliyor ki; dünyada en ucuz taksimetre İstanbul’da. Konuyla alakalı talebimizi tekrar yineleyeceğiz. İstanbul’da taksimetre ücret tarifesi toplu taşımadan çok çok geride ve ucuz" şeklinde konuştu.

Aksu, “İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne en az yüzde 30 oranında zam yapılmasını talep etmiştik. 81 ile nazaran en ucuz taksimetre ücretleri İstanbul’da" ifadelerini kullandı.

Toplantıdaki tepkisini de anlatan Aksu, “ Kontak kapatabiliriz gibi bir ifade kullanmadım, komisyonda kullandığım ifade şu; ‘Çok komik, çok az zam vererek bizi kontak kapatmaya teşvik etmeyiniz dedim komisyonda. Biz kontak kapatmayız yetkili kurumlardan tekrar tarife değişikliği talebimizi Pazartesi günü yapacağız" dedi.

(HABER MERKEZİ)