Taksim saldırısında ölen çiftin çocukları dışarı çıkmak istememiş

Taksim saldırısında hayatını kaybeden Topkara çiftinin, İstiklal Caddesi'ne çıkmadan önce iki çocuğunu Adem Topkara'nın ablasının dükkanına bıraktığı öğrenildi.

Topkara çiftinin ailesi, taziyeleri kabul etti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taksim'deki saldırıda Adem Topkara (40) ve eşi Elif Mukaddes Topkara (27) hayatını kaybetti. Ayazağa Mahallesi'ndeki evlerinde taziyeleri kabul eden Adem Topkara'nın babası Mustafa Topkara, saldırıdan sonra çifti aradıklarını ama ulaşamadıklarını anlattı.

Baba Topkara, çiftin caddeye çıkmadan önce biri 1 diğeri 3 yaşındaki iki çocuğunu Adem Topkara'nın ablasının yakınlarda bulunan dükkanına bıraktığını söyledi.

'ÇOCUKLAR BİZE EMANET'

DHA'da yer alan habere göre baba Mustafa Topkara, "Saldırıdan sonra ulaşamadık, ulaşamayınca araştırmaya başladık. Oğlumun telefonu çalıyor cevap vermiyordu, gelinimin telefonu tamamen kapalıydı. Bu sefer biz de hastaneleri aramaya başladık. Çocukları halasındaydı, halasının oraya yakın bir noktada iş yeri vardı. Takdiri ilahi bir gün önce de oradalardı. Pazar günü de oradalardı. Eliç ve Yağız biri kız biri erkek iki torunum var. Küçük çocukları da yanlarına alacaklarmış, küçük kız ben gelmek istemiyorum diyor, ufağı da uyuyor bu yüzden onları, ablasına bırakmışlar. Oradan çıkıyorlar 20 dakika sonra patlama oluyor" diye konuştu.

Amca Yıldırım Topkara, "Çocuklar kayıp dediler, yeğenimi aradım telefonunu açmıyor. Gelinimize zaten hiç ulaşamıyorduk. Akşam haber geldi. Teyzesinin kızı bulmuş hastanede. Haberimiz geç oldu. Ablası aradı 'Adli Tıp'tayız' diye. Bu şekilde haberimiz oldu. Sabah Adli Tıp Kurumu'na gittik, cenazeleri Mecidiyeköy'e götürdük. İki çocukları kaldı, bize emanet. İnsan değil bunu yapanlar, insan suretinde yaratıklar. Bunlara tek söylenecek söz bu" ifadelerini kullandı. 

Elif Topkara'nın dedesi Davut Uzun, "Çocukları ablasının dükkanına bırakmışlar. Biri 3 yaşında biri 9 aylık iki çocuk. Dükkandan çocukları ablasına bırakıp, dışarı çıkmışlar. Dışarıda da bu patlama olmuş" şeklinde konuştu. Akrabaları Ahmet Yavuz, "9 aylık bir bebek 3 yaşında bir çocuk, yetim kaldılar. Allah geri kalanlara sabır versin" dedi. (HABER MERKEZİ)