VİDEO

Taksim'de 'fatura zinciri' oluşturan öğrencilere polis müdahalesi

İstanbul’da öğrenciler, fahiş elektrik ve doğalgaz faturalarına dikkat çekmek için Taksim’de "fatura zinciri" oluşturdu. Eyleme müdahale eden polis 26 öğrenciyi gözaltına aldı.

DUVAR - Elektrik ve doğal gaz zamları, ailelerinden ayrı kentlerde eğitim gören öğrencileri de ekonomik olarak olumsuz etkiledi. Kendilerine 'Geçinemiyoruz' ve 'Yurtsuzlar' adını veren öğrenci grupları, yüksek gelen elektrik ve doğal gaz faturaları ile hayat pahalılığını Taksim'de protesto etti. Öğrenciler faturaları metrelerce uzunlukta bir şeride bağlayarak yürüyüş yaptı.

"Zamlara karşı öğrenciler sokakta" sloganı atan öğrenciler, "Barınamıyoruz, geçinemiyoruz, ödeyemiyoruz" yazılı dövizler taşıdı. Öğrencilerin eylemine polis müdahale etti. Polis zor kullanarak öğrencileri gözaltına aldı.

İstanbul Valiliği de 26 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Valilik açıklamasında, "Uyarılara rağmen eylem yapmakta ısrar eden gruptan (26) şahıs yakalanmıştır. Konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir" denildi. (ANKA)