Taksim'de polis ablukası: 121 gözaltı

HDP’nin Taksim’de kimyasal silah iddialarına karşı yapacağı yürüyüş öncesinde birçok sokak kapatıldı. HDP İstanbul İl Binası ablukaya alındı, 121 kişi gözaltında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Birleşik Mücadele Güçleri, Irak Kürdistan Bölgesi sınırında PKK'ye yönelik yürütülen askeri operasyonlarda "kimyasal silah kullanıldığı" iddialarına ilişkin İstanbul Beyoğlu'nda buluştu.

HDP'nin çağrıda bulunduğu yürüyüş öncesi Taksim’de çok sayıda sokak ve cadde polis barikatları ile kapatıldı.

Galatasaray Meydanı'nda slogan atarak yürüyüş başlatan bir grup, önce abluka altına alındı. Grup daha sonra kelepçelenerek gözaltına alındı.

HDP Milletvekilleri, Musa Piroğlu, Ayşe Acar Başaran, Oya Ersoy, Gülistan Koçyiğit, Tayyip Temel, Sezai Temelli de polis çemberine alındı.

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Narmanlı Han önünde de bir grup abluka altında alındı. Cadde boyunca gözaltılar ve abluka devam ederken, caddede yürüyenler de yaşananlardan dolayı tepki gösterdi. Öte yandan saat 14.00’dan beri polis helikopteri havada gözlem yapıyor. İstiklal Caddesi'ne çıkan ara sokaklarda bir hareketlilik fark edilince caddede bulunan polisler kalabalığa doğru yönlendiriliyor.

Öte yandan HDP İstanbul İl Binası da polis ablukası altına alındı. Binanın içerisinde bekleyen onlarca kişi, İstiklal Caddesi'nde çembere alınan milletvekilleri serbest bırakılana kadar binadan ayrılmayacağını duyurdu.

İstiklal Caddesinde çembere alınan HDP milletvekilleri daha sonra salındı. HDP İstanbul İl Binası önüne gelen vekiller, bina içerisinde kalanların çıkması sırasında gözaltına alınmaması için müzakere etti. Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrasında, bina içerinde bulunanların ayrılmalarına izin verildi. Bugün saat 14.00’da gözaltılarla başlayan yürüyüş, 17.00’de sonlandırıldı.

İstanbul Valiliği, yürüyüşle ilgili 'yasaklama kararına riayet etmeyen' 121 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

Etiketler hdp eylem taksim