Taliban: Pakistan sınırındaki Spin Boldak kapısını ele geçirdik

Taliban, Afganistan-Pakistan sınırındaki en büyük uluslararası kapılardan olan Spin Boldak'ın ele geçirildiğini ileri sürdü. Afganistan hükümeti, "Saldırılar püskürtüldü" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taliban, Afganistan'ın Pakistan sınırında önemli bir ticaret yolunun bulunduğu bölgeyi ele geçirdiklerini duyurdu. Ancak Afganistan hükümeti, 'saldırıların geri püskürtüldüğünü' söyledi.

İki ülke arasındaki en büyük uluslararası kapılardan biri olan Spin Boldak sınır bölgesinin kontrolünün, hala hükümet güçlerinde olduğu belirtildi. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid daha önce yaptığı açıklamada, “Spin Boldak, Çemen ve Kandahar arasındaki önemli bölgenin alınmasıyla gümrük denetimi de mücahitlere geçti" ifadelerini kullanmıştı.

BU HAFTA KATAR'DA GÖRÜŞECEKLER

Öte yandan, Afganistan hükümeti ile Taliban heyetinin, bu hafta Katar'ın başkenti Doha'da görüşeceği bildirildi. Reuters'a konuşan üst düzey hükümet yetkilisi, görüşmeye Ulusal Uzlaşma Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah ile eski cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin katılacağını söyledi. Ancak görüşmede, NATO güçlerinin çekilmesinin ardından Türkiye'nin işletmek istediği Kabil Havalimanı konusunun görüşülüp görüşülmeyeceği henüz belli değil.

Karzai, dün yaptığı açıklamada, Taliban ile Afganlar arasındaki müzakerelerin, en kısa sürede ciddi şekilde yeniden başlayacağını duyurmuştu. Karzai, Kabil'de düzenlediği basın toplantısında, 'her iki tarafın da kendi aralarındaki sorunları kendilerinin çözebileceğini' belirtmişti. (DIŞ HABERLER)