Taliban, Pençşir Vadisi’ni kuşattı

Taliban Afganistan’da kontrolleri dışındaki tek bölge olan Pençşir (Beş Aslan) Vadisi'ni kuşattığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taliban Afganistan’da kontrolleri dışındaki tek bölge olan Pençşir (Beş Aslan) Vadisi'ni sardığını ve direnişçileri barış görüşmelerine çağırdığını bildirdi.

Straitstimes’ın haberine göre, üst düzey Taliban liderlerinden Emir Han Muttaki, kaydedilen mesajında, Pençşir’deki direnişçileri silahlarını bırakmaya çağırarak, "Afganistan İslam Emirliği bütün Afganların yurdudur" dedi. 

Taliban’ın Pençşir’deki muhalefet liderleri ile görüşmek için çok çaba gösterdiğini, ancak “ne yazık ki hiçbir sonuç alamadığını” savunan Muttaki, Taliban güçlerinin vadinin dört yanında hazırlıklarını sürdürdüklerini ve savaşmaya gerek olmadığını belirterek, 'kendilerine karşı olan güçlerin Taliban’ı NATO ve ABD’nin desteği ile bile yenmenin mümkün olmadığını akıllarından çıkarmamaları gerektiğini' söyledi. 

Emir Han Muttaki, “Ancak biz hâlâ savaş olmamasını ve Pençşir sorununun sakin ve barışçı biçimde çözülmesini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Teslim ve barış çağrısı, en az 7 Taliban askerinin Pençşir’deki çatışmalarda öldüğü haberlerinden sonra geldi.  

Ahmed Mesud liderliğindeki Pençşir Vadisi’ndeki muhalefet güçlerinin birkaç bin kişi olduğu belirtiliyor.

Pençşir’deki muhalefet güçlerini bünyesinde toplayan Afganistan Ulusal Direniş Cephesi’nin bir sözcüsü bugün yaptığı açıklamada Taliban’ın üç ya da dört bölgede iki gün önce saldırıya geçtiğini ama püskürtüldüğünü açıkladı. (AjansBizim)