Taliban'dan 'Molla Baradar'ın öldüğü' söylentisine yalanlama

Taliban, kurduğu Afganistan hükümetinin Başbakan Yardımcısı Molla Baradar'ın öldürüldüğü iddiasını yalanladı. Baradar'ın ismi bir süredir ismi iç çatışmalarla gündeme geliyordu.

Taliban hükümetinin Başbakan Yardımcısı Molla Abdülgani Baradar (Soldan ikinci)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Afganistan'ın kontrolünü ele geçiren Taliban, önde gelen liderlerinden Molla Abdülgani Baradar'ın öldürüldüğü yönünde ortaya atılan iddiaları yalanladı. Baradar'ın 'rakipleri ile girdiği iç çatışma sonucunda öldüğü' öne sürülmüştü.

BARADAR'DAN SES KAYDI

Taliban sözcüsü Süheyl Şahin, geçtiğimiz hafta kurulan hükümetin Başbakan Yardımcısı Molla Baradar'ın 'yayınladığı ses kaydıyla öldüğü yönünde hakkında çıkan iddiaları yalanladığını' açıkladı. Şahin, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda Baradar'ın iddiaları 'asılsız' gördüğünü belirtti. Ağustos ortasında başkent Kabil'e girip ülkenin yönetimini ele geçiren Taliban'ın, Baradar'ın güneydeki Kandahar'da görüldüğü bir video paylaşması ise dikkat çekti. Buna karşın Reuters, henüz videonun doğrulanmadığını vurguladı.

İDDİALAR NEYDİ?

Baradar'ın ismi günlerdir Pakistan sınırındaki Taliban'ın bileşenlerinden Hakkani Grubu'nun lideri Siraceddin Hakkani ile girdiği çatışma sonucu öldüğü iddiasıyla gündeme geliyordu. Daha önce ismi hükümet liderliği ile gündeme gelen Baradar bir süredir gözlerden uzak oluşu ise söylentileri hızla yaydı. Hakkani, örgütün kurduğu hükümette 'İçişleri Bakanlığı' görevini üstleniyor. ABD'nin Afganistan'dan ayrılışını organize eden anlaşmada büyük rolü olan Taliban kurucularından Baradar'ın Hakkani gibi askeri komutanlarla girebileceği çekişmeleri dile getirilmişti. Taliban ise defalarca iç çekişme söylentilerini yalanladı. (DIŞ HABERLER)