Tarih, kültür, doğa, deniz bir arada: Phaselis Antik Kenti
Üç limana sahip Phaselis Antik Kenti, Akdeniz’e uzanan küçük bir yarımada üzerinde yer alıyor. Denize girmek isteyenlerin de uğrak yeri olan antik kent, tarihi, kültürü ve doğasıyla dikkat çekiyor.
DUVAR- Antalya’nın en güzel antik kentlerinden Phaselis, görkemli geçmişi ve günümüze kadar gelen kalıntıları ile tarihe ışık tutmaya devam ediyor.
Phaselis Antik Kenti’nin Akdeniz’e uzanan küçük bir yarımada üzerinde MÖ 7. yüzyılda Rodoslu kolonistlerce kurulduğu söyleniyor. Kuruluş efsanesinde kolonistlerin yöre halkına mısır veya kurutulmuş balık önerilerine balık isteği ile cevap verildiği anlatılıyor.
ÜÇ LİMANA SAHİP
Coğrafi konumuyla uzun yıllar Likya’nın doğu kıyısının en önemli limanı olan Phaselis’in Kuzey Limanı, Merkez Limanı ve Güney Limanı olmak üzere üç adet limanı bulunuyor. Bunlardan en önemlisi Güney Limanı.
Limanları, agoraları ve şehir sikkeleri üzerindeki gemi betimlemeleri Phaselis’in ticari liman hüviyetini vurguluyor.
LİMANDAN PLAJA
Phaselis Antik Kenti’nin Kuzey Liman, Merkez Liman ve Güney Liman olarak adlandırılan noktaları, şimdilerde plaj olarak kullanılıyor.
Kuzey limanı plajı, antik kentin girişinde ilk göreceğiniz, bölgenin ikinci büyük plajı. Burada sahil sakin, deniz berrak ve kumsal çakıl taşlı.
Merkez limanı plajı, kentin en küçük ve de en sakin plajı. Liman daire şeklinde taşlarla ve ağaçlarla çevrili olduğundan burada kendinizi sakin doğal bir havuzdaymış gibi hissediyorsunuz. Burada su sıcaklığı da diğer yerlere göre bir iki derece daha fazla.