Tarihi Gar Restoran yok ediliyor: İnsanlar buraya sahip çıkmalı

Gaziantep'in sembollerinden Gar Restoran, VIP salon için tahliye edilmek isteniyor. İşletmeci Bülent Akınal, "Gaziantep'in sembollerinden biri yok olacak. İnsanlar buraya sahip çıkmalı" dedi.

Gar Restoran, Gaziantep Garı içinde yer alıyor.
Google Haberlere Abone ol

Cengiz Anıl Bölükbaş

ANTEP -  Gaziantep'in 61 yıllık geçmişi olan tarihi mekanlarından Gar Restoran, VIP salon gerekçesiyle kapatılacak. Mekanın işletmeci Bülent Akınal, pandemide dahi kapanmadıklarını vurgulayarak tarihi restorana sahip çıkılmasını istedi.

15 GÜN İÇİNDE TAHLİYE EDİLMESİ İSTENDİ

Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü Bölge Müdürü Oğuz Saygılı ve Müdür Yardımcısı Mustafa Cengiz Savaş imzası ile restoranın işletmecisi Bülent Akınal’a gönderdiği tebligatta “Gaziantep Gar binamızın 190 metrekarelik bölümünde lokanta işletmeciliği yapmaktasınız. Söz konusu alanın tahliye edilmesi için tarafınıza gerekli tebligatlar yapılmış olup, hakkınızda tahliye davası açılmıştır. Kullanımınızda bulunan taşınmazın restorasyonu için 24 Eylül 021 tarihinde ihale yapılmış olup, önümüzdeki günlerde restorasyon işini alan yüklenici firmaya yer teslimi yapılacaktır. Bu nedenle kiranızda bulunan 190 bin metrekarelik alanın yazımızın tarafınıza tebliğinden itibaren 15 gün içinde taşınmazımızı tahliye ederek Gar Müdürlüğü’ne boş bir şekilde teslim etmenizi önemli rica ederiz” ifadeleri yer aldı.

 Gar Restoran'ın işletmecisi Bülent Akınal

'SÖZLEŞMEMİZ DEVAM EDİYOR'

İşletmeci Bülent Akınal, mekanın restorasyonu için 2019 yılında Anıtlar Kurulu'ndan izin alındığını ancak aynı süreçte kendileriyle üç yıllık sözleşme yapıldığını belirtti. Sözleşmenin 2022 yılında biteceğini ancak tek taraflı feshedildiğini dile getiren Akınal, duruma ilişkin dava açtıklarını, bir senedir mahkeme sonucunu beklediklerini söyledi. Restorasyon için geçen ay ihalenin alındığını söyleyen Akınal, kendilerine geçen süreçte ayda bir tahliye için tebligat gönderildiğini belirtti.

‘GAZİANTEP’İN SEMBOLLERİNDEN BİRİ YOK OLACAK'

Mekanın 60 yılı aşkındır restoran olarak kullanıldığını ve kendisinin 28 yıldır mekanı işlettiğini hatırlatan Akınal, verilen kararı hayretle karşıladıklarını belirtti. Mekanın değişimine ilişkin kimsenin sahip çıkmadığını vurgulayan Akınal, "Bu durum her an her esnaf arkadaşımızın başına gelebilir. Biz mekandan çıkmayacağız. Karşıda resmi bir kurum var ama biz gene de yargıya güveniyoruz. Bu memleketin insanları, bu mekanı çok iyi bilir. O yüzden herkesin buraya sahip çıkıp, mekanın ayakta kalmasını istiyoruz. Biz pandemi sürecinde dahi burayı kapatmadık. Amacımız bir geleneği sürdürmek ve Gaziantep'in sembollerinden olan bir mekanı korumak. Aksi halde Gaziantep'in sembollerinden ve tarihinden biri yok olacak" diye konuştu.