Tarihin Arka Odası TRT 1'le geri dönüyor

Murat Bardakçı ile Erhan Afyoncu, "Tarihin Arka Odası" programı için yeniden bir araya gelecek. "Fatih Sergisi"nin anlatılacağı program Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nden canlı yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Tarihin Arka Odası" programı uzun bir aradan sonra yeni bölümüyle TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, programın yeni bölümü, Murat Bardakçı ile Prof. Dr. Erhan Afyoncu'nun sunumuyla bugün Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nden canlı yayınlanacak.

Türkiye tarihinde ilk kez düzenlenen "Fatih Sergisi"nin anlatılacağı bölümde, Fatih Sultan Mehmed'e ait olan ve bu sergi için ilk kez bir araya getirilen birbirinden ilginç özel eşyalar ile savaş objeleri, Fatih dönemine ait belgeler ve tek nüsha kitaplar tanıtılacak.

Sergide yer alan çok sayıda obje arasında Fatih Sultan Mehmed'in kılıcı, çocukluk elbiseleri, kaftanı, defteri, şiirlerinin yer aldığı ve dünyada tek nüsha olan divanı, fermanları, İstanbul'un fethinden sonra cami haline getirdiği Ayasofya için hazırlattığı meşhur vakfiyesi, Ayasofya'nın ilk çizimleri, Bizanslılar'ın kuşatma sırasında Haliç'e çektikleri zincirin parçası, döneme ait tablolar, madalyonlar ve Fatih döneminde kaleme alınan kitapların tek nüsha elyazmaları bulunuyor.

(HABER MERKEZİ)