Tarım arazilerinin imara açıldığı haberini yapan gazeteciye soruşturma

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeki tarım arazilerinin imara açıldığını ve buradaki binaların depremde ağır hasar aldığını haberleştiren gazeteci Evren Demirdaş hakkında soruşturma açıldı.

Malatya da depremden ağır hasar aldı.
Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi’ndeki tarım arazilerinin imara açılarak konut alanına dönüştürüldüğünü ve buradaki pek çok binanın 6 Şubat depremlerinden etkilendiğini haberleştiren gazeteci Evren Demirdaş hakkında soruşturma açıldı.

KAMU GÖREVLESİNE HAKARET VE İFTİRADAN SORUŞTURMA AÇILDI

6 Şubat depremlerinde Malatya’da en çok hasarın oluştuğu bölgelerden biri olan Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi’ndeki evlerin ağır hasar almasının ardından, 25 Şubat tarihinde Sözcü Gazetesi bölge muhabiri Evren Demirdaş, söz konusu bölgenin AK Partili belediye başkanı  döneminde imara açıldığı iddiasını gündeme taşımıştı.

25 Şubat 2023 tarihinde yayınlanan ‘Tarım alanını imara açıp binalar dikmişlerdi… O binalar depremde kullanılmaz hale geldi’ başlıklı haberin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dönemin belediye başkanı Hüseyin Cemal Akın tarafından suç duyurusunda bulunulduğu ve Demirdaş hakkında 'kamu görevlisine haksız suç isnadı, hakaret ve iftira’ gerekçesi ile soruşturma açıldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili Demirdaş, haberi yapma sürecinde iddiaların muhatabı olan Malatya eski Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın’ı da aradığını konuyla ilgili görüş almak istediğini dile getirerek, Akın’ın bu konudaki açıklamalarının yayımlanmasını istemediğini belirtti. Demirdaş şunları söyledi: ‘’6 Şubat’ta Maraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri de Malatya’ydı. Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi'nde tarım arazileri ve kayısı bahçelerinin imara açılması sonrası oralara inşa edilen milyonluk daireler, deprem sonrasında ağır hasar aldı ve kullanılmaz hale geldi. Olay sonrasında 25 Şubat’ta bu binalarla ilgili İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bedir Özten ile yetkili isim olarak görüştüm. Özten, Bostanbaşı’ndaki tarım arazilerinin ve kayısı bahçelerinin AK Partili belediye başkanları döneminde imara açıldığını ve burayı imara açanlar arasında Malatya eski Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın’ın da olduğunu ileri sürmüştü. Özten’in açıklamalarının ardından konunun muhatabı olan Hüseyin Cemal Akın’ı aradım ve iddiaları sordum. Ancak açıklamalarının yazılmamasını istedi. Haberimin yayınlanmasının ardından Sayın Akın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş. Durum avukatlarım aracılığıyla bana iletildi. Büyük bir ihtimalle bu hafta savcılığa ifade vermeye gideceğim.’’ (DUVAR)