Tarım Kredi'de indirim karşılaştırması: Fark yok

Tarım Kredi, marketlerinde bugünden itibaren yüzde 25 ile 30 arasında 'indirimli fiyat' uygulamasına geçildi. İndirime gidileceği duyurulan ürünlerin fiyatlarında bir değişiklik olmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla enflasyonla mücadele kapsamında 30 kalem üründe indirim kampanyası başlattı.

Makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ayçiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi fiyatlarında indirime gidilmesi bekleniyordu.

Tarım Kredi’nin indirim yapılacağı açıklamasından sonra cuma günü bir Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi marketine giderek indirim yapılacak ürünlerin fiyat listesini aldık. Cuma günü gittiğimiz aynı markete bugün de giderek fiyatları karşılaştırdık.

Cuma günü bir kilo fasulyenin kilosu 23,50 lira, bir kilogram kangal sucuk 169,90 lira, piliç but 38,58 lira, 15'li yumurta paketi 39,25 liradan satılıyordu. Bugün de yüzde 25 ila 30 arasında indirim yapılması bekleniyordu ancak bir değişiklik olmadı.

Yumurta fiyatlarında herhangi bir indirim yapılmadı

Temizlik maddelerinde de durum aynıydı. Havlu kağıt, ıslak mendil ve çocuk bezi, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, kolonya fiyatlarında da bir değişiklik olmadı.

Raftaki ürünlerin fiyatları üç gün önceki ile aynı...

İndirim ayçiçek yağı, patates, kuru soğan, karpuz ve kavunlarda geçerli oldu. Ancak bazı ürünlerde beklendiği gibi yüzde 25 ila 30 arasında değil, yüzde 10’luk indirimler oldu.

Balda yüzde 18 indirim yapıldı.

Bal cuma günü 46,50 liradan satılıyordu. Bugün 37,90 liradan raflarda yerini aldı. 

Kuru soğan cuma günü 7,95 liradan satılıyordu. Bugün 5,95 liradan alıcı buldu.

Marketler bazı ürünlerin de fiyatının arttığı görüldü. Kooperatif Market'in bir kiloluk doğal salamura siyah zeytini cuma günü 33,90 liraya satılıyordu. Aynı ürünün bugünkü fiyatı değişmedi. Öte yandan başka markaya ait olan zeytine bugün 10 lira zam geldi.

Zeytin fiyatlarının cuma ve pazartesi günlerine göre karşılaştırması.