Tarım kredisini ödeyemeyen çiftçi: İş göremez hale geldim

Tarım destek kredisini ödeyemeyen çiftçinin arazisi 122 bin liraya hacizle alındı. Çiftçi, geri satın almaya gittiğinde arazisinin 645 bin liradan satışa çıkarıldığını söyleyerek duruma isyan etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ziraat Bankası'ndan tarım destek kredisi alan ancak ödeyemeyen çiftçi Ahmet Yorulmaz'ın 22 dönümlü arazisi 122 bin liraya hacizle alındı. Yorulmaz, arazisini geri almak istediğinde arazisinin 645 bin liraya satışı çıkarıldığını belirtti. Motorlarına haciz konulduğunu söyleyen Yorulmaz, mağdur olduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi.  

'MAĞDUR OLDUK'

ANKA'nın haberine göre, Yorulmaz'ın motorlarına kefillikten dolayı haciz kondu. İş göremez hale geldiğini anlatan Yorulmaz, şöyle devam etti: “Yetkililerden bu durumun giderilmesini istiyoruz. Mağdur olduk, kefillikten dolayı. Evimi sattılar, 10 nüfuslu bir aileyim. Evimi kefillikten dolayı sattılar. Tarım Kredi haciz koymuş araçlarıma, ekipmanlarıma. İş göremez hale geldim. Artı iki dekarını da vatandaşa satmışlar, ‘Biz ondan sorumlu değiliz’ diyorlar. Ama icra kanalıyla satılmadı. İcradan sonra iki ay süre sonra satıldı. Diyeceklerim bu kadar. Yetkilerden bu işin çözülerek arazilerimizin tahsil edilerek tarafımızdan ödenmesine rica ederim.” (HABER MERKEZİ)