Taşımalı eğitim sistemi TBMM gündeminde

CHP Mersin Milletvekili Dinçer, taşımalı eğitim sisteminde yaşanan sorunları Bakan Yusuf Tekin'e sordu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'li Talat Dinçer, taşımalı eğitim sistemini TBMM gündemine taşıdı. 

Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e soru önergesi veren Dinçer, Bakan Tekin'e şu soruları yöneltti: 

1 - Her yıl ağustos ayında yapılan taşımalı eğitim ihalesi, bu yıl okullar açıldığı halde neden sonuçlanamadı? Bu yaşanan gecikmeyi nasıl açıklıyorsunuz?

2 - Okullar açıldı ve üç hafta geçti. Öğrenciler servis sorunları nedeniyle hâlâ evde kalmak zorunda. Eğitimdeki bu gecikmeyi nasıl telafi edeceksiniz?

3 - Mersin'de 76 okulun 6 Şubat depreminden etkilendiği tespit edilerek boşaltıldı, 63 okul yıkıldı. Adana’da 10 okul etkilenirken, daha uzak olan Mersin’de bu kadar fazla okulun zarar görmesinin nedeni nedir? Okulların inşasında ihmal mi var, yoksa rant amacı mı güdüldü?

4 - 2023-2024 yılında yıkılan okulların, 2024-2025 eğitim yılında açılacağını söylediniz. Şu ana kadar kaç okulun inşaatı tamamlanarak eğitime başladı?

5 - Mersin kontrolsüz göç alan bir kent. Sınıflardaki öğrenci sayısı kaç? Bu kalabalık sınıflarda öğrencilerin yeterli eğitimi aldığını düşünüyor musunuz?

6 - Yıkılan okulların diğer okullarla birleştirilmesiyle ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya indirildi. Bu kısıtlamaya yönelik acil bir önlem alacak mısınız?

7 - Okullarda güvenlik personeli bulunmaması ve temizlik görevlilerinin yetersiz olması konusunda ne yapmayı planlıyorsunuz?"