Tavuk döner artık eskisi gibi satılamayacak: Yeni kurallar belirlendi
Tarım Bakanlığı Türkiye'de sokak lezzetleri alanında önemli bir yeri olan tavuk dönere yeni standartlar getiriyor. Tavuk ürünlerindeki mevzuat yenilenecek.
DUVAR - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sunulan yeni tebliğ taslağı, et ürünleri ve karışımları için getirilecek önemli değişiklikler içeriyor.
Halihazırdaki mevzuatta ‘Kanatlı et döneri ve kanatlı eti karışımlarında’ yüzde 20 olan yağ miktarı yüzde 15’e düşürüldü.
Türkiye gazetesinin aktardığı habere göre; taslakta ilk kez ‘Burger’ tanımına yer verilerek üretim şekli belirleniyor. Hazırlanan taslak ile ilk kez 'hamburger'e dair net bir tanım getirilmiş oluyor. Bu yeni tanıma göre hamburger, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların özenle seçilmiş etlerinden elde edilen bir karışım.
Bu karışıma, hayvanların yağları, lezzet katacak çeşitli baharatlar ve diğer gıda katkı maddeleri eklenerek farklı şekillerde hazırlanır. Sonuç olarak, pişirilmeye hazır veya pişirilmiş halde tüketilebilen kırmızı et veya kümes hayvanı bazlı bir ürün elde edilir.