Taziyede bakan yardımcısı ve AK Partililere 'devlet yoktu' tepkisi

Yangında ölenlerin taziyesinde "devletin ilk saatten itibaren yangına müdahale ettiğini" savunan Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak "Devlet yoktu, helikopter de yoktu" tepkisiyle karşılaştı.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVARAile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepoğlu, Mazıdağı Kaymakamı Mustafa Görmüş ve AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı yönetimi, Diyarbakır-Mardin kırsal alanında çıkan yangında, 10 kişinin yaşamını yitirdiği Mazıdağı ilçesine bağlı Kelekê mahallesindeki taziyeye katıldı. 

GAZETECİLERE: ÇEKİM YAPMAYIN 

MA'nın haberine göre Ziyarette Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, "Devlet ilk saatlerde müdahale için geldi. Devlet seferber oldu" dedi. Köylüler, "Yardım yoktu, ambulans yoktu, helikopter yoktu, devlet yoktu" sözleriyle tepki gösterdi. 

Tepkilerin artması üzerine AK Parti Milletvekili Suna Kepoğlu, tepkilerden rahatsızlık duyarak gazetecilerin çekim yapmamasını istedi. 

KADINLAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

AK Partililerin ziyaret ettiği kadın taziye çadırında da tepki vardı. AK Partililer ve beraberindeki yetkililer, "gece görüş kamerası olmadığı için yangın söndürme helikopteri gelemedi" ifadelerini kullandı. Kadınlar, "Madem söndürmeye gelmediniz, ölülerimizi almak için helikopter gönderseydiniz" sözleriyle tepki gösterdi. 

Köylünün tepkisi ile karşılaşan heyet, taziye yerini terk etmek zorunda kaldı. 

 

(HABER MERKEZİ)