TBMM Başkanı Şentop'tan Tunus açıklaması: Anayasal düzene karşı darbedir

Tunus'ta Cumhurbaşkanı Said'in Başbakan Meşişi'yi görevden alması üzerine TBMM Başkanı Şentop açıklama yaptı: "Milletvekillerini görev yapmaktan men eden kararlar anayasal düzene karşı darbedir."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Tunus'ta, Cumhurbaşkanı Kays Said'in, Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden alarak Meclis'in tüm yetkilerini dondurması sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'tan açıklama geldi.

Milletvekili dokunulmazlıklarının da askıya alındığı ülkede yaşananlara ilişkin sosyal medyada paylaşım yapan Şentop, "Tunus'ta yaşananlar endişe vericidir; seçilmiş parlamentoyu ve milletvekillerini görev yapmaktan men eden kararlar anayasal düzene karşı darbedir" dedi. 

Şentop, Twitter hesabından Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak paylaştığı mesajında, "Tunus'ta yaşananlar endişe vericidir; seçilmiş parlamentoyu ve milletvekillerini görev yapmaktan men eden kararlar anayasal düzene karşı darbedir. Askeri/bürokratik darbe her yerde gayrımeşrudur; Tunus'ta da gayrımeşrudur. Tunus halkı anayasal düzene ve hukuka sahip çıkacaktır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)