TCDD'nin başına özelleştirmeci müdür atandı

Devlet Demiryolları'nın başına, demiryollarıyla 40 milyon euroluk özelleştirme anlaşmasına imza atan Sun Group şirketinin yönetim kurulu başkanı Abdülkerim Murat Atik getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının açılışı eksiklikler nedeniyle altıncı kez ertelenince Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun görevden alındı. Uygun'un, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından bir gece yarısı kararnamesiyle tam da Ankara-Sivas YHT hattının ertelenen açılış tarihinde görevden alınması dikkat çekti.

ÖZEL ATAMA

Yerine ise 28 Aralık 2020’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan demiryolları için ilk özel yolcu taşıma lisansı alan Sun Group şirketinin yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Abdülkerim Murat Atik’in getirilmesi dikkat çekti. 

Abdülkerim Murat Atik

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre ise Atik’in yöneticisi olduğu şirket, Kapadokya’da yataklı lüks tren turu düzenleyecek. 28 Aralık 2020 tarihinde Ulaştırma Bakanlığı’ndan demiryolları için Türkiye’nin ilk özel yolcu taşıma lisansını alan Sun Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Atik’in, TCDD’nin özelleştirme çalışmalarını hızlandırması için kuruma atandığı öne sürüldü. 

Öte yandan Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaptıkları uyarıların ardından kaza riski olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının açılışının sessiz sedasız ertelendiğine işaret ederek, "İktidar bugüne kadar 6 kere açılış tarihi verip ertelediği Ankara-Sivas YHT hattını 4 Eylül’de hizmete açmayı hedefliyordu. Hattın yaklaşık yüzde 20’sine denk gelen 80 kilometre uzunluğunda kesiminin eski raylardan oluşması olası kaza riskini gündeme getiriyordu. Bu kapsamda yaptığımız uyarıda iktidarın sırf açılış yapmak için hattı hizmete alacağını ve kazalara davetiye çıkardığını kamuoyunun bilgisine sunduk. Hattın tamamlanmadan açılışın yapılmaması gerektiğini vurguladık" dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)