TCG Anadolu gemisine bayram ziyareti: 'Göremezsem yine gelirim'

Binlerce kişi Sarayburnu Limanı'nda demirleyen askeri gemi TCG Anadolu'yu ziyaret etmek için 1500 metrelik kuyruk oluşturdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Silahlı insansız hava aracı (SİHA) taşıma gemisi TCG Anadolu’yu görmek isteyen binlerce ziyaretçi sabahın erken saatlerinde Sarayburnu Limanı'na geldi. Toplu taşıma araçlarıyla İstanbul’un farklı ilçelerinden gelen ziyaretçiler Eminönü ve Ahırkapı’dan Sarayburnu Limanı'na indi.

TCG Anadolu gemisini ziyarete açıldığı 17 Nisan’dan bu yana 60 binden fazla kişi ziyaret etti. 23 Nisan’a kadar ziyarete açık olan gemiyi görmeye gelenler 1500 metrelik kuyruk oluşturdu.

Ziyaretçiler saatlerce bekledikten sonra ilk güvenlik noktasından 150 kişilik gruplar halinde içeri alındı. İçeriye geçen ziyaretçiler, iki ayrı arama noktasından daha geçirildi. 

Her noktada görevli askerler tarafından karşılanan ziyaretçiler, yine görevli askerlerin rehberliğinde geminin içerisinde dolaştı. Ziyaretçiler ilk olarak giriş katta bulunan tank, çıkarma ve kara araçlarını gezdi, daha sonra güvertede bulunan hava araçlarını inceledi.

‘BİR TÜFEĞİMİZ YOKTU’

Sultangazi’den gelen Ekrem Çiçek, saatlerdir sıra bekleyenlerden. Çiçek, sıranın kendisine gelmeyeceğini düşünerek TCG Anadolu gemisini gezmeden ayrıldı. “Gemiyi görünce tüylerim diken diken oldu” ifadelerini kullanan Çiçek, şunları söyledi: “Ülkenin savunma sistemi ne kadar güçlü olsa insan o kadar gururlu ve kendini güçlü hisseder. Biz 1981’de İstanbul’a geldiğimizde neler gördük neler. Bir tüfeğimiz yoktu. Bir tüfek bile yapamıyorduk. Kim yapsa insan gurur duyar. İçerisini daha görmeden böyle heyecanlıyım. İçeriyi görmek için can atıyorum. Çok sıra var. Belki beş kilometre kuyruk var. Ben şimdi gideceğim yarın saat 05.00’te kalkıp geleceğim belki görebilirim.”

Bağcılar’dan gelen Yücel Erdem ise yaklaşık beş saattir sıra beklediğini söyledi. Erdem, “İçeri görmeyi istiyorum ama zor. Bu gemi bir gurur kaynağı. Allah devamını getirir inşallah. Böyle şeylerin yapılması çok güzel” dedi.

‘CEFANIN SONU SEFA’

Okmeydanı’ndan gelen ve dört saattir sıra bekleyen bir başka ziyaretçi ise şunları söyledi: “Devletimin yaptığı bir şey gurur verici. Bütün gördüğünüz ahali herkes bu sırayı bekliyor. Cefanın sonu sefa olduğu gibi devletimizin de bu gemi ile sefaya ulaşacağını düşünüyorum.”

‘TELAFFUZ EDEMİYORUM’

Uzun saatler bekledikten sonra gemiyi görenlerden biri olan Hatice Ocaklı, “Gurur kaynağımız. Gurur duyuyoruz. 11 katlı asansörlü hastanesi var. Kızıl Elma’yı gördük. Ameliyathaneleri var. Ne kadar söylesem azdır. Telaffuz edemiyorum” ifadelerini kullandı.

‘MAKETE BENZEMİYORDU’

Kendini ‘şanslı’ hissettiğini söyleyen Mehmet isimli bir ziyaretçi de uzun bir bekleyişten sonra geminin içerisini gördü ve şunları söyledi: “11 kat çıktık yukarı. Kızıl Elma var, SİHA var. Helikopterler var. Her şey var. Gurur duyduk. Televizyonlarda maket gösteriyorlardı ama makete benzemiyordu.”

Sarayburnu’ndan Kıyı Emniyet Şeridi Ahırkapı Feneri’ne kadar uzanan bir buçuk kilometrelik kuyruğun sonuna 20 dakika bir yürümeyle vardık. En sondaki bir ziyaretçi, “Bekleyeceğim. Çok merak ediyorum. Görmem lazım. Göremezsem de yarın yine gelirim" dedi.

Etiketler ZİYARET TCG ANADOLU